En Sıcak Konular

Bu arayışlar hiç bitmiyor

16 Ağustos 2008 10:36 tsi
Bu arayışlar hiç bitmiyor Merkez sağ ve solda yeni parti arayışları sürüyor. ANAP eski lideri Mesut Yılmaz ile Meral Gezgin Eriş ve Hikmet Çetin arayış içinde. Abdüllatif Şener ise kayıplarda...

Anayasa Mahkemesi’nin AKP hakkında verdiği karar, siyasetin sağ ve sol yelpazesindeki oluşumların hızını kesmedi. Eski Başbakan ve Rize bağımsız milletvekili Mesut Yılmaz ile hareket eden Hikmet Çetin, “Siyasette boşluk var. Ramazandan sonra sürprizlere hazır olun” diyerek aktif siyasete döneceği mesajını verirken, iş dünyası ve AB ilişkilerde aktif görevler üstlenmiş Meral Gezgin Eriş’in adı da ön plana çıktı.

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener kamuoyundan destek arayışları çerçevesinde yurt gezilerini sürdürüyor. Şener’in çalışma arkadaşlarından Ertuğrul Yalçınbayır ve eski AKP’li Ersönmez Yarbay’ın yeni kurulacak partinin tüzük ve program çalışmalarını yaptıkları bildirildi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 22 Temmuz’da listeye almadığı eski AKP milletvekillerinden çok sayıda isimin Şener’e destek sözü verdiği Ankara kulislerinde konuşuluyor. Şener’in yeni partisinin kuruluş dilekçesinin Eylül ayında İçişleri Bakanlığı’na verilmesi bekleniyor.

LİDER ERİŞ Mİ OLACAK?
Mesut Yılmaz da eski çalışma arkadaşlarından ANAP eski Genel Başkanı Nesrin Nas’ın yanı sıra eski CHP’li Celal Doğan, Hikmet Çetin ve Onur Kumbaracıbaşı gibi isimlerle dirsek temasını sürdürüyor. Bu isimler arasında yer alan Çetin, GAZETEPORT’a “Sonbaharı, Ramazandan sonrasını bekleyin. Sürpriz olabilir” diyerek aktif siyasete döneceğinin mesajını verdi. Yılmaz’ın kuracağı partinin yönetiminde ise İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) eski Başkanı Meral Gezgin Eriş’in olacağı belirtiliyor.

Siyasetin “Hikmet abisi” Çetin, Türkiye’nin AKP yönetiminde kültürel bir ayrışma yaşadığına dikkat çekti ve “Türkiye’de laiklikle din karşı karşıya geldi. Bu Türkiye için çok tehlikeli ” dedi. “Dünyanın hiçbir yerinde 4 seçim üst üste başarısız olan bir parti yönetiminin görevinin başında devam etmemiştir” diyerek CHP’ye de eleştiriler gönderen Çetin, kararsız seçmenin oranının yüzde 30’lara tırmandığına işaret etti. Çetin, “Onun için belli bir kesime seslenen değil, iktidarı hedefleyen, hedefine iktidarı koyan bir partiye ihtiyaç var. Siyaset boşluk kaldırmaz. Sonbaharı, daha doğrusu Ramazan’dan sonrasını bekleyin” diyerek aktif siyasete dönüş için sinyal verdi.

SOSYALİSTLER “ÇATI” KURUYOR
Geçen döneme oranla CHP içinde muhalefetin sesi nispeten azalmış olmasına rağmen, Deniz Baykal'a mesafeli duran bazı CHP kökenli siyasetçiler de arayışlarını sürdürüyor. Bu isimler arasında Abdülkadir Ateş, Mustafa Sarıgül ve Fikret Ünlü gibi isimler ön sıralarda yer alıyor. Baykal’a karşı kurultay yarışına girişen Eşref Erdem’in desteklediği Umut Oran ekibi de uygun zamanı kolluyor.

DTP’nin başını çektiği ve EMEP, ÖDP, SDP gibi sosyalist partiler ise “çatı partisi” tartışmaları etrafında yerel seçime hazırlanıyor. DTP hakkında Anayasa Mahkemesi’nde kapatma davası sürerken, çatı partisinin adının Demokratik Cumhuriyet Partisi olarak belirlendiği ve 2009 Mart’ındaki seçime kadar hazır olacağı konuşuluyor.

Gazeteport



Bu haber 384 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,819 µs