sevgi seli | " /> sevgi seli | "/>

En Sıcak Konular

Çinlilerden Elvan'a sevgi seli

16 Ağustos 2008 14:29 tsi
Çinlilerden Elvan'a sevgi seli 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda 10 bin metrede gümüş madalya kazanan Elvan Abeyleesse yarıştan bir gün sonra Çin'in tarihi Tiananmen Meydanı'nda bulunan Yasak Şehir'i gezdi. Çinlilerin Elvan'a ilgisi görülmeye değerdi.

Türk basın mensuplarına dünkü gümüş madalyayı kazanmasıyla ilgili düşüncelerini anlatan Elvan'a Çinliler büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda Çinli, Elvan ile fotoğraf çektirmek için kıyasıya mücadele verdi. Basın mensuplarına konuşan Elvan, "Çok iyi bir yarış çıkarttım. Hocamın dediklerini aynen yaptım. Her tur zamanımı düşünmüş ve ayarlamıştık. Rakiplerin çok iyi hazırlandığını gördük. Herkesin geçiş zamanları çok iyiydi. Ben sonunda kadar mücadele ettim. Ama tüm sporcular sağlam gelmiş. Birçok sporcu en iyi derecesini elde etti. Son turda rakibim önüme geçse de son 100 metrede onu yakaladım. Karşılaşmanın birincisi gelen Tirunesa Dibaba'yı yarıştan sonra sadece tebrik ettim. Normal hayatta pek bir samimiyetimiz yok. Yarışta ise hiç kimseyi tanımam." dedi.

Pekin'deki hava sıcaklığının çok iyi olduğuna değinen milli atlet, "Hava Türkiye'deki gibiydi. Çok güzel ve rüzgârsızdı." diye konuştu. Türkiye'den çok başarılı atletler çıktığını anlatan başarılı atlet, "İnşallah 2012'ye çok iyi bir atlet kadrosuyla katılacağız. Orada daha fazla sporcumuz olacak." değerlendirmesini yaptı.

İlk defa Çin'e geldiğini belirten Elvan, Çini çok beğendiğini, organizasyonun da çok iyi hazırlandığına işaret etti. Elvan, yarışmadan önce herkesi alkışlayan Çinlilerin davranışlarını da beğendiğini belirtti.

Hocası Anatoly Bytchkov ise "30 dakikanın altına ineceğimden kuşkumuz yoktu. Bu dereceyi elde edip madalyaya uzanmayı hedefliyorduk. İkinci beş binde elde ettiği derece istediğiz gibiydi. Rakipleri eğer ilk beş bin yavaş olsaydı Elvan hızlanacaktı. Ancak buna gerek kalması ikinci beş binde biz hızlandık. Son 3 bin metreyi 8.42 geçtiler. Bu derece normal 3 binde dahi derece getirecek bir zamanlama. Son tura baktığımızda 60 saniyeyi görüyoruz. Arış gerçekten yüksek tempoda geçti.'' Şeklinde görüşünü açıkladı.

Yasak Şehir'de Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi Oktay Özüye, Elvan'a çiçek verdi ve başarısında dolayı kutladı.

Bu akşam madalya töreniyle madalyasını alacak ola Elvan, sporcusu olduğu ENKA'nın Atletizm Şubesi Sorumlusu Erkem Ayla ile Tiananmen meydanını gezdi ve bilgi aldı.

Elvan ayrıca kendisine ikram edilen baklavaya da çok sevindi.

Cihan



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,110 µs