En Sıcak Konular

Bir PKK'lıdan itiraflar

16 Ağustos 2008 15:37 tsi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 3 gün önce güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü PKK üyesi A.D, Roj TV yayınlarında bazı sloganlarla kırsal alandaki teröristlere şifreli mesajlar gönderdiklerini, talimatla uydurma haberler yaptıklarını söyledi.

Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, terör örgütü PKK üyesi A.D'nin 13 Ağustos 2008 günü Yüksekova'da, güvenlik güçlerine teslim olduğu hatırlatıldı.
Açıklamaya göre A.D, kendisi ile yapılan mülakatta, 1998 yılının ekim ayında, Yüksekova kırsalından terör örgütü üyeleri tarafından kaçırılması sonucu, örgüte katıldığını söyledi.


Örgüte katıldıktan sonra örgüt içerisinde yapılan bütün faaliyetlerin dış güçlerin desteği ile gerçekleştiğini gördüğünü belirten A.D, örgütün yaptığı faaliyetlerin yanlış olduğunu, örgüt mensuplarına da bölgedeki vatandaşlara da yarar sağlamadığını bildirdi.


Terör örgütünün yayın organı Roj TV'de çalışırken örgütün üst düzey yöneticilerinin talimatı doğrultusunda haber yaptığını, bu haberlerin büyük çoğunluğunun uydurma haber olduğunu, doğrulukla ilgisinin bulunmadığını ifade den A.D, az sayıdaki doğru haberlerin ise abartıldığını ve çarpıtıldığını kaydetti.


Bu şekilde örgüt ve halk üzerinde propaganda yapıldığını anlatan A.D, “yayın içerisinde bazı sloganları kullanarak kırsaldaki örgüt mensuplarına şifreli mesajlar verdiklerini” belirtti.


Gerek örgüt mensuplarınca, gerekse sözde üst düzey yetkililerce bu işin sonunun olmadığının anlaşılmaya başlandığını bildiren A.D, bu konunun örgüt mensupları arasında da ifade edildiğini söyledi.


Gençliğinin en güzel yıllarını örgüt içerisinde boşa harcandığını anlatan A.D, ancak örgütten kaçıp kurtulma cesaretini bulamadığını, terör gerçeğinin ne olduğunu anladığını, bu gerçeğin ölüm, ıstırap, uyuşturucu kaçakçılığı, halkın parasının ve yaşantısının zorla gasp edilmesi olduğunu anladığını ifade etti.

Hürriyet



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,327 µs