Yani? | " /> Yani? | "/>

En Sıcak Konular

'50 milyon nüfus, 3 milyon iş'! Yani?

16 Ağustos 2008 22:19 tsi
 '50 milyon nüfus, 3 milyon iş'! Yani? İstihdam sorununun büyük bir mesele olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, çalışma çağında 50 milyon nüfusun olduğunu özel sektörün önünü açmaya çalıştıklarını söyledi. Bunun için teşviklerden bahseden bakan, ancak 3 milyon iş olduğunu söyledi. Peki sonuç?

Şimşek, devlet olarak sadece 3 milyon kişiye istihdam sağlandığını, bu nedenle özel sektörün önünün açılması gerektiğini söyledi

İstihdam sorununun büyük bir sorun olduğunu söyleyen Bakan Şimşek çalışma çağında 50 milyon nüfusun olduğunu özel sektörün önünü açmaya çalıştıklarını söyledi.

Teşvikte farklı bir yöntem uygulanması gerektiğini belirten Mehmet Şimşek "Yeni teşvik reformu çalışmamız var. Bunun üç boyutu var. Birincisi bölgesel değerlendirmeler, ikinci boyutu sektörel teşvik, üçüncüsü ise projeye yönelik teşviktir. Bunların hepsi şuanda inşa aşamasındadır."dedi.

Devlet Bakanı Şimşek,  Türkiye'nin son 5 yılda değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini kaydeden Şimşek, hiçbir sistemin mükemmel olmadığını hangi teşvik uygulanırsa uygulansın bazı kesimlerce eleştirilebileceğini ifade etti.

Dünyada ciddi bir kriz ekonomik krizin yaşandığını Türkiye'de de bunun yansımalarının olduğunu anlatan Bakan Şimşek, "Türkiye geçici olarak daha yavaş bir büyüme dönemine girdi. Dünyadaki ekonomik sıkıntıların etkisiyle enflasyonun yüksek seyrettiği, petrol fiyatlarının etkisiyle dış açığın büyüdüğü dönemler yaşıyoruz.. AB ekonomisi ciddi anlamda küçülmeye başladı. Biz düşük büyüyoruz. Sıkıntılar var ancak bu sıkıntıları aşmak için bir çalışıyoruz. Türkiye'de çalışma çağında 50 milyon nüfusumuz var. Devlet olarak 3 milyonunu istihdam ediyoruz. Bizim özel sektörün önünü açmamız lazım. İş ve aş üretenlerin hayatını kolaylaştıracağız, daha fazla yatırım ve istihdam olacak. Bizim yaklaşımımız bu. Yeni teşvik uygulaması ile ilgili çalışmalarımız var. Yeni uygulama kapsamında, bölgesel teşviklerde, bölgeler arasındaki gelişmişlik farkları giderilmeye çalışılacak. Tüm bunlar şu anda inşa aşamasında. Muhtemelen bu yaz sonunda belli bir noktaya gelmiş olacağız. Ne zaman ki belli bir noktaya getirdik, otururuz sanayicilerle geniş bir çerçevede tartışırız" dedi.

habertürk



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,157 µs