En Sıcak Konular

1,3 milyon kişiye KEY müjdesi

17 Ağustos 2008 09:06 tsi
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesabında alacağı olmasına rağmen kimlik numarası olmadığı için parasını alamayan 1 milyon 300 bin kişinin mağduriyeti gideriliyor.

Kimlik numarası bildirilmediği için ödeme yapılmayan bu kişiler önümüzdeki haftadan itibaren parasını alabilecek. İlk ödeme Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından kimlik numarası çıkarılan yaklaşık 1 milyon 100 bin kişiye yapılacak. Kurum sicil numarası Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bildirilmesine rağmen kimlik numarası tespit edilemeyen yaklaşık 200 bin kişi ise çalıştıkları kurumlara kimlik numaralarını bildirecek. Kurumlar ise topladıkları bu bilgileri liste veya CD halinde EGYO'ya bildirecek. Sürecin tamamlanmasının ardından bu kişilere de Ziraat Bankası aracılığı ile ödemeleri yapılacak. TC kimlik numarası olmayan ancak kurum sicil numarası bulunan yaklaşık 1 milyon 300 bin kişiyi liste halinde bildirdiklerini aktaran tasfiye halindeki Emlak Bankası'nın Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, bu kişilere kimlik numarası olmadığı için ödeme yapılmadığını söyledi. Konuya ilişkin SGK'nın çalışmasının tamamlamak üzere olduğuna dikkat çeken Sayın, ödemelerin kısa sürede yapılacağını kaydetti.

8,5 milyon kişiyi ilgilendiren KEY'de ödeme takvimi geçen hafta sona erdi. Kimlik numarasının son iki rakamına göre 10 gün süren ödemelerde 5 milyon kişi alacağı miktar düşük olduğu için bankaya gitmedi. 3 milyon 494 bin 425 kişi bankanın yolunu tutarken bu kişilere toplam 1 milyar 860 milyon 726 bin YTL ödendi. Yaklaşık 1 milyar yeni lira ise Ziraat'in kasasında kaldı. 50 YTL'nin altında para alacak 3 milyon 8 bin kişinin sadece yüzde 10'u bankaya gitti. Yüzde 90'ı ise alacağı miktarı düşük bulduğu için herhangi bir talepte bulunmadı.

zaman



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,085 µs