En Sıcak Konular

Rahşan Ecevit amacına ulaştı

17 Ağustos 2008 09:34 tsi
Eski Başbakanlardan Ecevit'in mezarı Gölbaşı'na taşınıyor...

Rahşan Ecevit'in uzun süredir beklediği yasal değişikliğin önceki gün yapılması ile birlikte Ecevit'in mezarının taşınma işleminin de yolu açılmış oldu.

Halen Ankara'daki Devlet Mezarlığı'nda bulunan eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in ebedi istirahatgahı eşi Rahşan Ecevit'in isteği ile Ankara'nın Gölbaşı ilçesine taşınacak. Rahşan Ecevit uzun süredir mezarı taşıma hazırlıkları yaparken bu konuda yasal değişiklik bekleniyordu. Yönetmelik önceki gün değişti ve "Devlet Mezarlığına defnedilecekler hakkında kendisinin vasiyeti veya ailesinin talebi üzerine bu yönetmelik hükümleri uygulanmayabilir" ibaresi eklendi.

Yönetmeliğe aykırı

Rahşan Hanım, Ecevit'in öldüğü 11 Kasım 2006 tarihinin ardından eşinin mezarını taşımayı düşündüğünü açıklamış ancak yönetmeliğe aykırı olduğu için taşıma işlemi gerçekleşmemişti. Ancak önceki gün yasal değişiklik yapıldı ve "Devlet Mezarlığı Tesisi, Yönetimi, Bakım ve Onarımı Yönetmeliği"ne bir madde eklendi. Yeni yönetmeliğe "Devlet Mezarlığına defnedilecekler hakkında kendisinin vasiyeti veya ailesinin talebi üzerine bu yönetmelik hükümleri uygulanmayabilir" ibaresi konularak, devlet mezarlığına defin, isteğe bağlandı. Böylelikle mezarın taşınması işlemine de olanak sağlandı.

Ecevit'in mezarı halen Ankara'daki devlet mezarlığında bulunuyor. Mezarlıkta eski Cumhurbaşkanları ile Atatürk'ün 61 silah arkadaşının da mezarları yer alıyor. 1988'de hizmete açılan Atatürk Orman Çiftliği arazisi içindeki 536 bin metrekarelik alan Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı bulunuyor.

RAHŞAN HANIM AMACINA ULAŞTI

Rahşan Ecevit'in eşinin mezarını değiştirme isteği 2006 yılında tartışmalara neden olmuştu. Rahşan Hanım, Ecevit'in naşının Devlet Mezarlığı'na gömülmesi fikrinin kendisine ait olmadığını belirterek "60 yıl eşimle birlikte yaşamışım, öldükten sonra o bir yerde ben bir yerde mi olacağız? Her aile gibi bizim de bir aile mezarlığımız olacak" demişti.

Ecevit'lere çok yakın bir isim olan eski koruma müdürü ve DSP İzmir milletvekili Recai Birgün de konuyla ilgili olarak, "Mezarın taşınması kararından vazgeçilmiş değil. Hanımefendi kendisi vefat ettiği zaman gömüldüğü yerde, beyefendiyle birlikte olmak istiyor. Bu karar da onun en doğal hakkı. Çünkü eşidir, yıllarca birlikte yaşamışlar. Bazı kesimler doğru bulmuyor olabilir. O kesimlerin kendi görüşüdür ama biz vakti geldiğinde böyle bir girişimde bulunacağız. Ayrı bir yere nakledeceğiz" diye konuştu.
 
hurhaber



Bu haber 751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,353 µs