En Sıcak Konular

Ergenekon örgütüyle PKK arasında ilişki var!

17 Ağustos 2008 10:00 tsi
Ergenekon örgütüyle PKK arasında ilişki var! Ergenekon terör örgütüyle PKK arasındaki derin bağlantı, Kürt kökenli politikacıların yanı sıra bir dönem Abdullah Öcalan'la arkadaş olan isimler tarafından da doğrulanıyor. İşte bazı isimlerin Ergenekon-PKK ilişkisi konusundaki görüşleri:

Soruşturmanın genişlemesini isteyen Öcalan'ın eski dostu İbrahim Güçlü, PKK'nın Ergenekon'la iş yaptığını belirtiyor. Selim Çürükkaya da, bu bilgiyi teyit ediyor. Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı son görüşmeye dikkat çeken Çürükkaya, "Bu çok ilginç. 'Biz Tansu Çiller'i öldürelim, sorumluluğu siz üstlenin' diye teklifte bulundular, kabul etmedim, diyor.

Demek ki devlet çeteleri, cinayet ihaleleri verecek kadar sana yakınlar. Çiller'i kabul etmemişsin, ya kabul ettiklerin?" sorusunu yöneltiyor. Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri Mesut Tek ise, binlerce kişinin ölümüne sebep olanların yargılanması için Kürtlerin Ergenekon davasına müdahil olması gerektiğini kaydediyor. Eski PKK yöneticilerinden Şükrü Gülmüş, geçmiş 30 yılı analiz ederek şu kanıya varıyor: "Ergenekon, Öcalan'la temas halindeydi. Öcalan, alt edemeyeceği kişilerin infazını Ergenekon'a yaptırdı." Türkiye'de bugüne kadar aydınlatılamayan birçok olaydan sorumlu tutulan Ergenekon, Doğu ve Güneydoğu'da yıllardır süregelen karanlık gelişmelerin de faili olarak görülüyor. Olağanüstü Hal (OHAL) döneminin aydınlanması için mücadele veren kesimler, Ergenekon'un ortaya çıkarılmasını Kürt sorununun çözülmesi için önemli bir adım olarak değerlendiriyor. Ancak PKK, Ergenekon soruşturmasını saptırmaya çalışıyor. Öcalan ve örgütün üst düzey isimlerinden Cemil Bayık, yürütülen soruşturmayı "Kürtlere karşı başlatılan yeni bir mücadele konsepti" olarak nitelendiriyor. Bazı isimlerin Ergenekon-PKK ilişkisi konusundaki görüşleri şöyle:

İbrahim Güçlü (Öcalan'ın eski arkadaşı, Kürt siyasetçi):
Öcalan'ın Ergenekon hakkında savcıya ifade vereceğini söylemesi olaya PKK açısından yeni bir boyut kazandırdı. "Ergenekon bizi kullanmak istedi, biz bu oyuna gelmedik" dese de Öcalan'ın, yapısal karakteri göz önüne getirildiği zaman, insanın Öcalan'ın Ergenekon'la iş yaptığını anlamasına yetiyor. Öcalan'ın huyunu ve suyunu bilen biri olarak, savcıya ifade verirken, kendisini kurtarmayı ve birlikte iş yaptıklarını gammazlamayı düşündüğünü ve planladığını açıkça söyleyebilirim.

Şemdin Sakık (Bir dönem PKK'nın ikinci ismiydi, Diyarbakır Cezaevi'nde tutuklu):
Ergenekon soruşturması kapsamında Savcı Zekeriya Öz'e yazdığı mektupta, "Pişmanlık yasası ve tanık koruma programından yararlanmak kaydıyla, Ergenekon örgütü ile terör örgütü PKK arasındaki bağlantıyı anlatabilirim." dedi. Ardından Savcı Öz, Diyarbakır Cezaevi'ne gitti. Görüşmede Sakık, 14 sayfa ifade verdi.

Mesut Tek (Kürdistan Sosyalist Partisi Genel Sekreteri):
Kürtlerin Ergenekon davasında taraf olması gerektiğini düşünen Kürt aydın ve politikacıların sayısı bir hayli fazla. Ben, 'taraf olmak yetmez, müdahil olmak gerekir' diyorum. Kürt siyasetçilerin binlerce Kürt'ün kanına giren çetenin yargılanmasında taraf olması eşyanın tabiatı gereğidir. Kuşkusuz, bu önemli fırsatı değerlendirip gereğini yerine getirenler, tarihimizin ak sayfalarında yer alacaktır. Aksine davrananlar ise, bu davranışlarının hesabını tarih önünde veremezler.

Selim Çürükkaya (Öcalan'ın eski arkadaşı):
"Öcalan'ın korkusu, Ergenekon'un korkusudur. Son avukat görüşmesi çok ilginçti. "Biz Tansu Çiller'i öldürelim, sorumluluğu siz üstlenin' diye teklifte bulundular, kabul etmedim." dedi. Demek ki devlet çeteleri, cinayet ihaleleri verecek kadar sana yakındırlar. Tansu Çiller'inkini kabul etmemişsin, ya kabul ettiklerini niye söylemezsin? Sen onlara hangi cinayetlerin ihalelerini verdin? Hangilerini kabul ettiler, hangilerini reddettiler? Mesela Kürt işadamları ve entelektüellerinin listesini sen Tansu'ya vermeyesin!"

Şükrü Gülmüş (Nasname sitesi editörü, eski PKK yöneticilerinden):
1999'da Abdullah Öcalan'ın İmralı'ya konulmasının ardından 30 yıllık tarihi sorguluyorum. 30'a yakın arkadaşımla 10 yıldır fikrî mücadele veriyoruz. 30 yıllık mücadelemin analizi, Ergenekon'un sivil kanadının Öcalan'la dirsek temasında olduğudur. Öcalan, alt edemeyeceği kişilerin infazını Ergenekon'a yaptırdı.
 
zaman



Bu haber 405 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,343 µs