En Sıcak Konular

McCain ve Obama için geri sayım başladı

17 Ağustos 2008 16:09 tsi
ABD'de McCain ve Obama'nın Başkan adaylığının resmileşeceği ulusal kongreler için geri sayım başladı.

ABD başkanlık seçimlerinde John McCain ve Barack Obama'nın adaylığının resmileşeceği ulusal kongreler için geri sayım başladı.

McCain ve Obama, kongreler öncesinde ABD'nin en etkili dini grubu Evanjelistlerin karşısına çıktı. Adaylar ilk kez dini bir grup tarafından dini konulardaki soruları cevapladı.

ABD dini hayatının genç ve reformcu Evanjelik vaizlerinden Rick Warren'ın her iki adaya da ayrı ayrı aynı soruları sorduğu gecede Barack Obama, detaylar ve nüanslar üzerine yanıtlar verdi.

Dini konulardaki rahatlığı ve ustalığıyla bilinen Obama'nın sorulara verdiği yanıtlar siyah-beyaz netliğinden çok entellektüel değerlendirmeler içeriyordu.

Uyuşturucu kullandığı ve bencil yaşadığı dönemi "hayatımdaki en önemli ahlaki hatam" diye tanımlayan Obama, ABD'nin en tartışmalı konusu olan kürtaj hakkında ise "liberal" duruşunu sürdürdü ve "kadınların seçme hakkına saygı duyulması gerektiğini" söyledi.

John McCain ise dini konulardan çok kendi hayatından anılar ve siyasetteki duruşunu anlattığı yanıtlarla pek çok izleyici için çok daha ikna edici ve kuvvetli bir görüntü sergiledi.

Seçilirse ABD Yüksek Mahkemesi'ne atayacağı yeni hakimlerin mutlaka muhafazakar kanattan geleceğinin altını çizen McCain, Gürcistan'a daha fazla destek olunmasını istedi, General Petraeus'u fikir danışacağı en önemli 3 isim arasında saydı ve Osama Bin Ladin'i mutlaka yakalayacağını iddia etti.

ABD seçimleri tarihinde dini konuların bu denli detaylı yorumlandığı ve adayların bu denli sorgulandığı bir sene daha olmamıştı. Hiçbir adayda daha önce dini bir grubun liderinden gelen sorulara maruz kalmamıştı.

Gecenin galibi daha önce dini konulara girmeyi hiç sevmeyen ama anlattığı hayat hikayesi ile ikna edicilik açısından öne geçen John McCain oldu.

cnn türk



Bu haber 596 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,937 µs