karakutusu açıldı | " /> karakutusu açıldı | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon'un karakutusu açıldı

17 Ağustos 2008 21:51 tsi
Ergenekon'un karakutusu açıldı Ankara'da önceki gün tutuklanan JİTEM'in kurucularından emekli Albay Arif Doğan'a ait depoda ele geçirilen belgeler, Ergenekon'un "karanlık" yüzünü biraz daha açığa çıkarttı...

Ergenekon soruşturması kapsamında düzenlenen son operasyonda bir tutuklama daha yaşandı. İstanbul Beykoz'da gözaltına alınan Muzaffer Öztürk tutuklanırken, Ankara'da önceki gün tutuklanan JİTEM'in kurucularından emekli Albay Arif Doğan'a ait depoda ele geçirilen belgelerden çok önemli bilgiler çıktı. İncelemeleri süren belgelerde, Doğu ve Güneydoğu'da işlenen faili meçhul cinayetler, Ergenekon-Pkk ilişkisi ve akaryakıt kaçakçılığına ilişkin gizli bilgilerin yer aldığı belirtiliyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilen son operasyonda önceki gün tutuklanan JİTEM'in kurucularından emekli albay Arif Doğan'ın ardından bir tutuklama daha geldi.

İstanbul Beykoz'da gözaltına alınan Muzaffer Öztürk ve S.S emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na getirildi. Burada Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz'e ifade veren şüphelilerden S.S. savcı tarafından serbest bırakılırken, Muzaffer Öztürk sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 12'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öztürk, Ergenekon terör örgütüne, "yardım yataklık" ve "örgüte ait uyuşturucu madde, silah ve gizli belgeleri saklamak" suçlarından tutuklandı.

Öte yandan Ankara'da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve cuma akşamı tutuklanan JİTEM'in kurucularından emekli Albay Arif Doğan'ın İstanbul Çavuşbaşı'ndaki ev ve iş yerine yapılan baskında, iki adet kalaşnikof, bir pompalı tüfek, bir tabanca, bir av tüfeği, bin adet mermi ve bin adet boş kovanın yanında, çuvallarla belge elle geçirilmişti.

DEPODAN CEM ERSEVER'İN SİLAHI ÇIKTI

Yapılan incelemelerde, Doğan'ın deposundaki tabancalardan birinin 1993'te öldürülen JİTEM’ci Binbaşı Cem Ersever'e ait olduğu, kamyon dolusu "gizli" ibareli dokümanın çoğunun da Ersever'in arşivi olduğu öğrenildi.

ERGENEKON'UN "KARAKUTU"SU

Ergenekon tutuklusu emekli tuğgeneral Veli Küçük'ün sağ kolu olduğu belirtilen JİTEM’ci Arif Doğan'ın deposunda ele geçirilen belgelerin içeriği ile ilgili önemli bilgilere de ulaşıldı. Doğan'a ait belgelerde, görev yaptığı dönemdeki yazışmaların fotokopileri, askerlik ve sonrasında ilişki kurduğu kişilerle ilgili tuttuğu notlar ve yakın tarihte meydana gelmiş faili meçhul cinayetlere ilişkin bilgilerin yer aldığı iddia edildi.

Akaryakıt ve insan kaçakçılığında Türkiye'de söz sahibi olduğu iddia edilen Arif Doğan'ın akaryakıt kaçakçılığında PKK ile iş birliği yaptığı ve konuyla ilgili bilgilerin de ele geçirilen belgelerde yer aldığı belirtiliyor.

samanyoluhaber



Bu haber 779 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,053 µs