En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu'ndan Dişli'ye canlı yayın daveti

18 Ağustos 2008 10:10 tsi
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlunun, AK Parti Genel Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli hakkında gündeme getirdiği rüşvet iddiaları son hızla devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Ak Parti Genel Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli hakkında gündeme getirdiği “rüşvet” iddiaları son hızla devam ediyor.

CHP, Dişli hakkındaki iddialarına hafta sonu da mesai ayırdı. Önceki gün hakkında çıkan “rüşvet” iddialarına cevap veren Dişli’nin savunmasını CHP’li Kılıçdaroğlu bu kez, “Sayın Dişli rüşvet aldığını imzasıyla, bankada nüfusunu kullndığını, her konuştuğunda bazı gerçekleri kendi ağzıyla itiraf etmiştir” şeklinde yorumladı.

Kılıçdaroğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla Ak Parti’li Dişli’nin, “rüşvet” savunmasına yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Ak Parti’li Dişli’nin, CHP’nin kendisi hakkında gündeme getirdiği “rüşvet” belgesi ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu hatırlatarak, “Sorduğum ve belgelediğim hiçbir olaya somut bir yanıt vermediler. Ama siyasetin sorumsuz üslubuyla CHP’ye suçlamalarda bulundular” dedi.

Dişli’nin yaptığı, “Birilerinin Ak Parti ile görülecek hesabı var ise, bu hesap iftira ve çamur atmakla çözülmez, bu hesap milletle görülür” açıklamalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bizim kimseyle bireysel hesabımız yoktur. Biz kimseye iftira ve çamur atmayız. Benim yaptığım açıklamalar belgeye dayanmaktadır. Rüşvet belgesi olarak kamuoyuna açıklanan belgenin altında Şaban Dişli’nin imzası var” şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, kamuoyuna açıkladığı rüşvet belgesinin altında Dişli’nin imzası olduğunu bir kez daha hatırlatarak, “Silivri’deki söz konusu parsellerin satışı ile ilgili kredi sağlanması ve imar değişikliklerinin yapılması karşılığında, Şaban Dişli’nin şahsına ya da onun işaret edeceği özel ya da tüzel kişiliğe, brüt 1 milyon ABD doları ödemesi, şahitler huzurunda protokole bağlanmıştır. Şu ana kadar da protokol hiç kimse tarafından yalanlanmamıştır” şeklinde dile getirdi.

1 MİLYON DOLARIN BANKA DEKONTU NEREDE?

Kılıçdaroğlu Dişli’ye "Banka dekontu nerede?" sorusuna sorarken, şu sorulara da ceva pvermesini istedi:

“Bu protokol açıkça para karşılığı iş takibi protokolü değil midir, parlamenterlerin para karşılığı iş takibi yapması hangi yasal mevzuata ve ahlaki kurala uygundur? Mehmet Karasu’ya verdiğiniz 1 milyon ABD dolarını niçin Silivri’deki arsaların imar değişikliği ile ilişkilendirdiniz? 1 milyon ABD dolarını Akademi Ofset A.Ş. lehine bloke ettiniz bu blokajla ilgili banka dekontunu niçin kamuoyuna açıklamıyorsunuz?”

Dişli’nin, 1 milyon ABD dolarını ortağı olduğu Akademi Ofset A.Ş’nin bir bankadan kredi kullanabilmesi için bankaya teminat olarak bloke ettirdiği yönündeki açıklamalarını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Şaban Dişli’nin bu açıklamaları üzerine hiç bir zaman bu şirketin ortağı olmadığını kanıtladık. Ortağı olmadığı bir şirkete neden 1 milyon dolar para aktardı? Dişli önceki gün yaptığı basın toplantısında, ‘Ben 1 milyon dolar Türkiye’ye getirdim dedim mi? şahsi birikimlerimi getirdim’ diyor. Oysa daha önce bir gazeteye ‘oradaki para yurtdışından getirdiğim mevduatım’ demiştir. Dişli, bu arsa için banka ile üçlü toplantı yaptığını da söylemiştir. Öyle anlaşılıyor ki, Dişli her konuştuğunda bazı gerçekleri kendi ağzı ile itiraf etmektedir.”

AK PARTİ, DİŞLİ’NİN YOLSUZLUKLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Kılıçdaroğlu, Dişli’ye başta Başbakan olmak üzere tüm Ak Parti’lilerin sahip çıktığını savunarak, “Yolsuzluk, nitelikli dolandırıcılık, nitelikli hırsızlıktır. Sayın Başbakan geçmişte söylediklerini unutmuş durumda. Fakir fukaradan bahsedip, milyon dolarları cebe atanlar, açıkça söylüyorum, bunlar halkın düşmanıdırlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Dişli'yi bu konuları tarafsız gazetecilerin de katıldığı bir televizyon kanalında canlı olarak tartışmaya, Meclis Başkanı Köksal Toptan’a da, Şaban Dişli’nin mal varlığını kamuoyuna açıklaması çağrısında bulundu.
 



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,103 µs