En Sıcak Konular

Onlar da CHP'den paye bekliyor

18 Ağustos 2008 10:47 tsi
28 Mart Yerel Seçimleri yaklaştıkça CHP'nin başkan adayları da netlik kazanıyor. Seçimlerde başörtüsüne en sert muhalefeti gösteren rektörler aday gösterilerek ödüllendirilecek.

AK Parti ve MHP'nin üniversitelerde başörtüsünün serbest olmasına yönelik düzenledikleri Anayasa değişikliğine en büyük tepkiyi gösteren Akdeniz Üniversitesi eski rektörü Mustafa Akaydın ve ODTÜ eski rektörü Ural Akbulut'un önümüzdeki yerel seçimlerde CHP Listesi'nden aday olacakları belirtiliyor. CHP 22 Temmuz seçimleri öncesinde, "Cumhuriyet elden gidiyor", "Cumhuriyetine sahip çık" sloganlarıyla düzenlenen Cumhuriyet mitinglerinin önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Necla Arat ve Prof. Dr. Nur Serter'i ödüllendirerek milletvekili yapılmıştı.
 
CHP ŞİMDİ KİMLERİ ÖDÜLLENDİRECEK?
Arat ve Serter'in CHP mitinglerin ardından CHP'den milletvekili seçilmeleri "Cumhuriyet mitinglerinin ödülü" olarak değerlendirilmişti. Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Mustafa Akaydın, hem rektör hem de Üniversiteler Arası Kurul (ÜAK)Başkanı olarak özellikle başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğinin yapıldığı dönemde kurulu toplayarak yayınladığı bildirilerle gündeme gelmişti. Yasa değişikliğinin yapıldığı dönemde düzenlemeye karşı en sert tepki Akaydın'ın başkanlığını yürüttüğü ÜAK'dan gelmişti. Başörtüsüyle ilgili Anayasa değişikliğinin Meclis'ten 411 'kabul' oyuyla geçmesinin ardından bir bildiri yayınlayan rektörler kurulu, başörtüsünün üniversitelerde serbest olması için Anayasa değişikliğinin yeterli olmadığını öne sürmüş ve üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmayacağını ilan etmişti. ÜAK, YÖK Başkanı Özcan'ın, başörtülü öğrencilerin üniversitelere alınması için Anayasa değişikliğinin yeterli olduğu yönünde rektörlere gönderdiği genelge için de suç duyurusunda bulunmuştu.
 
GÜL ATAMADI
Geçtiğimiz dönemde rektörlük görev süresi dolan Mustafa Akayadın üniversitedeki rektörlük seçimlerinde ilk sırada yer almasına ve YÖK tarafından Köşke ismi ilk sırada gönderilmesine rağmen Cumhurbaşkanı Gül tarafından yeniden rektörlüğe atanmadı. Atanmamasının ardından konuşan Akaydın, rektör adayları arasında en uzun mesleki deneyimin ve en iyi araştırma dosyalarının kendinde olduğunu öne sürerek atanmama gerekçesini "bir tek siyasi gerekçe vardı" şeklinde açıklamıştı.
 
BABASI CHP VEKİLLİĞİ YAPTI ABLASI ADAY OLDU
CHP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ismi geçen Akaydın'ın babası Emekli Kurmay Albay Ali Rıza Akaydın CHP'den 17. dönem Çorum milletvekilliği yapmıştı. Akaydın'ın ablası Leyla Özhan da 22 Temmuz seçimlerinde CHP'nin Çorum milletvekili adayı gösterilmişti. Ancak Özhan 4. sırada yer almasından dolayı kazanamamıştı.
 
AKBULUT DA ANKARA ADAYI
CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için düşündüğü isim de yine başörtüsü düzenlemelerine sert muhalefetiyle tanınan Orta Doğu Teknik Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut. Akbulut da CHP bayrağı altında yaptığı konuşmalarla dikkat çekmişti. Ural Akbulut ÜAK açıklamalarında hep Mustafa Akaydın'ın en yakınındaki isimlerin başında gelmiş ve Meclis'in başörtüsüyle ilgili yaptığı düzenlemeye şiddetle karşı çıkmıştı. Akbulut'un 2007 yılında, "Başörtülüler ODTÜ ve Bilkent'i kazanacak puan alamıyor ancak açıköğretimde okuyor ya da yurt dışına gidiyor. onun için yurt dışına okumaya gidiyorlar" şeklindeki açıklaması da büyük tepki çekmişti.

8sutun



Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,726 µs