Ergenekon var! | " /> Ergenekon var! | "/>

En Sıcak Konular

Faili meçhullerin ardında da Ergenekon var!

18 Ağustos 2008 13:20 tsi
Faili meçhullerin ardında da Ergenekon var! ERGENEKON terör örgütü soruşturmasının süpriz tanığı Jandarma istihbaratçı Hüseyin Oğuz'dan bomba açıklamalar:

Terör Ergenekon’un faili meçhulleriyle büyütüldü 

Yüksekova çetesini çökerten Jandarma istihbaratçı Ergenekon'u anlatıyor...

Hüseyin Oğuz’a göre, arkalarına devlet gücünü alıp masumları katleden çeteler, terör örgütlerinin serpilmesine neden oldu. Ergenekoncu çeteler temizlenirse terör de bitme noktasına gelecek


Star Gazetesi'nde devam eden röportaja göre ERGENEKON terör örgütü soruşturmasının süpriz tanığı Jandarma istihbaratçı Hüseyin Oğuz, Ergenekon’un aydınlatılmasıyla Türkiye’de PKK, DHKP-C ve TİKKO terörünün de biteceğini savunuyor. Terör örgütlerinin Ergenekon’un çeteleriyle beslendiğini savunan istihbaratçı Oğuz’a göre, Türkiye’de karanlıkta kalan pek çok faili meçhul cinayette Ergenekon’un parmağı var. Eşref Bitlis, Cem Ersever, Tarık Ümit, Adapazarı-Sakarya üçgenindeki cinayetler, PKK’lı adı altında doğuda işlenen cinayetlerde hep Ergenekon ve onun uzantısı çetelerin parmağı olduğunu söyleyen Oğuz, pek çok cinayete de bir istihbaratçı olarak tanık olduğunu da olaylarla birlikte anlatıyor.

ÇETE CİNAYETLERİ VE PKK

BEN faili meçhule kurban gitmiş bir babanın oğluyum. Benim çiftçi babam Mehmet ve Türkçe öğretmeni Tarık faili meçhul şekilde kayboldu. Bu yüzden faili meçhul olaylara karşı çok hassasım. Türkiye’de hiçbir olay faili meçhul değildir. Failsiz eylem olmaz. Birileri kendilerini masum insanlara karşı devleti kullanarak güçlü göstermeye çalışıyor. Adapazarı-Sakarya üçgeninde yüzlerce kişinin öldüğünden bahsedildi. Güneydoğu’da çetelerin öldürdüğü çok sayıda masum insan var. İşte PKK’ya da bu güç kazandırdı.

ERGENEKON ÇÖZÜLÜRSE BİTER

ERGENEKON çözülürse başta DHKP-C, TİKKO, PKK gibi terör örgütleri ya tamamen biter ya da etkisizleşir. Örgütleri doğuran insanlar bunlar zaten. Bakın bir örnek vereyim. Bir gün haber merkezindeyim. Telsiz bas bas bağırıyor. İki astsubay, 5 er taburda şehit oldu. Şimdi failleri bulunacak haliyle değil mi? Ertesi günü bir operasyon, 2 astsubayla 5 eri şehit eden PKK’lılar öldürüldü.

ÖLDÜRÜLENİN OĞLU DAĞDA

İKİ gün sonra bir genç görüşmeye geldi. ‘Babamı öldürdüler, korucu olmak istiyorum’ dedi. ‘Korucu alımları durduruldu’ dendi, alınmadı. O genç sonra dağa çıktı. Neden PKK saflarına katıldı? Çünkü köyünden 5 tane masum çobanı öldürdüler... Basına PKK’lı öldürüldü dediler. Ben orada güvenlik gücüyüm, ben ki bana emanet edilen cana hainlik yapıyorum ne bahsediyorsunuz siz?


İhaleleri PKK ile paylaştılar

ÇEKİÇ Güç döneminde, bitirilmek üzereyken PKK’ya erzak ve silah yardımı yapılıyordu. Bunu bize teslim olan teröristler bile ifadelerinde anlatıyordu. Bunlar zaten daha önce İstanbul’dan çalınan silahları götürdüler sattılar orada. Kim yaptı bunu? İşte Ergenekon’daki bu ekip yaptı. 50 bin silah söz konusuydu. Bu silahlar askere karşıda kullanıldı. Hakkari’de bir sürü kayıtsız silah vardı benim elime geçtiği zaman. Seri numarası vardı üstünde ama TSK envanterinde kaydı yoktu. Yani açıkca ortaya koyalım doğu-güneydoğudaki ihalelerde yolsuzluklarda bir taraftan PKK pay aldı bir taraftan da bu çakallar pay aldı. Bu kadar basit işte.

Eşref Bitlis’i, Ersever O’nu da Küçük öldürdü

ERGENEKON’U soruşturan namuslularda namussuzlar kadar cesur olmak zorunda. Eşref Bitlis tüm ilişkileri biliyordu. Bu yüzden Eşref Bitlis, Cem Ersever tarafından öldürüldü. Talimatı veren Veli Küçük, daha sonra Ersever’i de öldürttü. Sakarya cinayetlerini işleyen Tarık Ümit de Veli Küçük tarafından öldürtüldü.

ÇÜNKÜ daha sonra bu ilişkilerin deşifre edilmemesi gerekiyordu.

Cem Ersever’in nasıl öldürüldüğünü Veli Küçük anlatılacak. Eşref Bitlis’in uçağının Diyarbakır’a gideceğini kim bilir? Onlar biliyordu. Eşref Bitlis vatandaşın yanında yer alarak terörle mücadeleyi savunanlardandı. Oysaki çeteler böyle değil. Çeteler masum insanları öldürerek yani kafatascılık yaparak terörle mücadele ettiklerini sanıyorlardı.

Tarık Ümit faili meçhul kalıntısıydı

TARIK Ümit niye öldürüldü? Bu ilişkiler ortaya çıkmasın diye öldürüldü. Tarık Ümit kimi kaçırdı, nasıl sorguladı? Adapazarı’ndakiler ne şekilde öldürüldü? Şimdi bu tür asiler, bunlar mafyanın da ötesinde. Bu tür çeteler kalıntı bırakmaz yaptıkları işten sonra. Şimdi diyelim ki şu anda bir ortamda üç kişiliz. Bir işi yapacağımızı konuşuyor ve yapıyoruz. Sonra birimiz kafa olacak, güçlenmemiz lazım. Bu arada öteki bir yerde söyleyecek. İkimizin bunu engellemesi lazım.

 



Bu haber 554 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs