En Sıcak Konular

Satanizm'li müfredat: Şeytan bu işe ne der?

18 Ağustos 2008 15:07 tsi
Satanizm'li müfredat: Şeytan bu işe ne der? Bazı din öğretmenleri, orta eğitimde Satanizm’in tanıtılmasını istedi! Şimdi, ‘eksiğimiz buydu!’ dediğinizi duyar gibiyiz. Biz de soralım o halde, bu derslerin ‘kaynağı’ ne olacak? Baş-öğretmenin! derslere girmesi düşünülüyor

Mübalagalı geldi değil mi? Öyle tabi ve kabul edin ki bu konu abartılmaya müsait. Ama bazı soruların üzerinde ciddiyetle ve muhakkak düşünülmesi gerekiyor?

Meselenin ne olduğunu söyleyelim: Milli Eğitim Bakanlığı 9, 10 ve 11'inci sınıf Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatını ve yeni kitaplarını değerlendirmek için din öğretmenlerinin görüşüne başvurdu.

28 ilde 270 öğretmenin katılımıyla anket yapıldı. Rapor haline getirilen ve Talim Terbiye Kurulu'na sunulan çalışmada, din öğretmenlerinin dersin daha iyi işlenmesi için ilginç önerileri yer aldı.

Bu önerilerden birisi de, Öğrencilerin aşina oldukları inanç biçimleri üzerinden bir takım batıl inançları tanıtmak mümkün. Mesela satanizm, reenkarnasyon, yoga, meditasyon gibi.

Şimdi gelelim o önemli detaylara…

Türkiye’de; Satanizm, Reenkarnasyon, Yoga, Meditasyon sair “batıl” itikadların derslerde okutulmasına duyulan ihtiyacın nedeni ne? Bu soruya bir çok kişi, “öğrencilerin, yanlış bilgilere karşı bilgilendirilerek uyarılması” yanıtını verebilir.

Belki! Ama ya şu olasılığa ne demeli? Bu yöntem normalleştirir! Yani aslında extrem örnekler olan bu akımların derslere sokulması ve sistematik olarak müfredata yayılması, konuyla uzaktan yakından ilgisi olmayan öğrencileri, tanımları dışındaki meraklara itmekten başka, bu konuların hem İslam akaidi hem de Türkiye’nin genel etik algısı dışında olduğunu anlamaktan alıkoyabilir mi?

Özetle, “kaş yapayım derken, göz çıkarma” ihtimali bulunduğu gibi, bu konuların sıradanlaştırılması, öğrencilerin hayatta bu eğilimlerin pratikleri ile olası karşılaşmalarında, “tehlike duyguları”nı köreltebilir.

Tabii bir de meselenin genel kültür boyutu var. Var ama yine Türkiye’de İslam’ın temel duruşlarının dahi eksik veya yanlış öğretildiği, erişkin bir çok insanın bile konunun en azından köşe taşlarından habersiz olduğu anımsandığında, müfredata sokulmuş bu bilgilere karşı sağlam bilgi zırhı noksanlığından , “etkileşim” tahminlerden fazla olabilir.

Ama madem mübalaga ederek başladık haberimize yine öyle bitirelim. Acaba Şeytan, orta öğretim derslerinde Satanizm’in öğretilmesine ne der?



Bu haber 570 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,873 µs