En Sıcak Konular

'Mescid-i Aksa'ya dokunma'

18 Ağustos 2008 15:55 tsi
Kudüs konusunda İsrail'i uyaran Beytavi, "Mescid-i Aksa'ya dokunulması yeni bir intifadayı ateşler" dedi.

Hamas'ın Değişim ve Islah grubundan meclise giren Şeyh Hamid Beytavi, İsrail'i; işgal altındaki Kudüs'te bulunan mukaddes mekânlara karşı yıkıcı faaliyetleri konusunda uyardı.

Mescid-i Aksa'nın eski hatiplerinden olan el-Beytavi, Kudüs'ün herhangi bir tehlikeye maruz kalması halinde sadece Filistin'de değil, tüm İslam âleminde intifadanın başlayacağını; üzerlerine cehennemin kapılarını açacaklarını ve ağır bedel ödeyeceklerini söyledi.

Şeyh Hamid el-Beytavi, İsrail'in Arial Şaron'un Mübarek Mescid-i Aksa ve avlusuna yaptığı ziyaretinde Filistin halkının başlattığı intifadadan ders almadıklarını belirtti.

Hatırlanacağı üzere, Mukaddes İslami Mekânları İmar İçin el-Aksa Müessesesi yaptığı bir basın toplantısında, İsrail Yönetimi'nin Kudüs şehrini ve Mescid-i Aksa'yı Yahudileştirme uygulamalarına hız verdiğini duyurmuştu. Aksa Müessesesi yaptığı basın toplantısında; Yahudilerin yeni havra inşa etme, Meğaribe kapısında askeri köprü yapma ve Mescidi Aksa'ya el koyup onu yıkma ve yerine Süleyman Mabedini dikme konusunda gizli planlarını içeren belgeleri de basın mensuplarına göstermişti.

Beytavi, Filistinlilerin veya Arapların İsraille yapacakları Kudüs topraklarının işgalcilere verilmesini sağlayacak her türlü anlaşmanın geçersiz olacağını belirterek; bütün Kudüs'ün Müslümanlara ait olduğunu, iddia ettikleri Süleyman Mabedinin kesinlikle buraya dikilemeyeceğini, tamamıyla Müslümanlara ait olan bu mukaddes mekânın ne üstünde, ne de altında Yahudilerin bir hakkının olmadığını söyledi.

Beytavi, Mescid-i Aksa'nın 21 Ağustos 1969 yılında Yahudilerce yakılmasının 39. yıldönümü ile ilgili olarak da şöyle konuştu:

"Siyonistlerin Mescidi Aksa'yı kirlettikleri 1967 yılından bu güne kadar cürümleri hiç bitmedi. 1967 yılında Salahaddin Eyyubi'nin minberiyle mihrabını yaktılar. Sonra, burayı yıkmak için patlayıcılar yerleştirip patlattılar. Akabinde burada namaz kılanlara katliamlar yaptılar, onlarca kişiyi şehit ettiler. Son yıllarda ise burayı yıkıp yerine Süleyman Mabedini inşa etmek için altına tüneller kazıdılar. Efendimiz Süleyman (a.s) ise, onların bu yalanlarından tamamıyla beridir."

Beytavi açıklamasının devamında, bugün Mescidi Aksa'nın maruz kaldığı en büyük cürümün; Batı Yaka'daki şehir, kasaba, köy ve kamplarındaki Müslümanların buraya gelip namaz kılmalarının engellenmesi olduğunu belirtti.

1948 yılında işgal edilmiş topraklarda yaşayan Filistinlilere çağrıda bulunan Beytavi, Mescidi Aksa'nın Müslümanlara ait olduğunu, burada hiçbir zaman Süleyman Mabedinin dikilemeyeceğini göstermek için yaklaşan Ramazan ayında Mescidi Aksa'ya akın etmelerini istedi.

Filistin Enformasyon Merkezi



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs