En Sıcak Konular

Cizre'de hain tuzak

18 Ağustos 2008 19:24 tsi
ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'ne bağlı Kızılsu Köyü yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yol kenarına döşediği mayını uzaktan kumandayla patlatması sonucu 1 astsubay şehit oldu, 8 asker yaralandı.

Şırnak-Cizre karayolunda devriye görevi yapan bir askeri araç, bugün saat 07.00 sıralarında Kızılsu Köyü yol ayrımından geçerken, asfalt olan yolun kenarındaki toprak bölüme daha önceden döşenen bir mayın uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlamanın etkisiyle askeri araç tahrip olurken, kimliği açıklanmayan 1 astsubay şehit oldu, 8 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulans ve özel araçlarla Şırnak Asker Hastanesi'ne sevk edilirken, şehit olan astsubay için öğleden sonra Şırnak Askeri Hastanesi'nde uğurlama töreni düzenleneceği belirtildi. Mayının patlaması nedeniyle karayolu yaklaşık 1 saat trafiğe kapatıldı.

Mayının patlaması ile yoldan çıkan askeri aracın tahrip olduğu belirtilirken, Karayolları ekipleri açılan çukuru kapatmak için çalışmalara başladı. Yol kenarına mayını yerleştirilen PKK’lıların etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı.

SİİRT'TE DE MAYIN: 1 ASKER YARALI

Siirt'in Eruh İlçesi Görentaş Köyü yakınlarında arazi arama tarama çalışmaları sürdürülürken teröristlerin döşediği mayına basan 1 asker yaralandı. Yaralı asker Siirt Askeri Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

OPERASYONLAR GENİŞLETİLDİ

Şırnak'ta sabah saatlerinde PKK'lı teröristlerin mayınlı tuzağında 1 astsubayın şehit olması, 8 askerin de yaralanması ardından başlatılan Cudi ile Küpeli Dağı'ndaki PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirmek için bölgeye havadan ve karadan birlikler sevkedildi.

Şırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle teröristlerin bulunduğu değerlendirilen bölgelere Jandarma Özel Harekat timleri indirilirken, karadan komondolar sevk edildi. Kobra tipi helikopterler de teröristlerin gizlendiği noktaları zaman zaman ateş altına aldı.

hurriyet



Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,323 µs