En Sıcak Konular

Türk boksör gururlandırdı

18 Ağustos 2008 21:10 tsi
Olimpiyatlarda 57 kiloda yarı finale çıkarak bronz madalyayı garantileyen Yakup Kılıç, madalyayı Türk milletine armağan ettiğini söyledi.

Pekin'de devam eden 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'ndaki boks karşılaşmasında 57 kiloda yarı finale çıkarak bronz madalyayı garantileyen Yakup Kılıç, madalyayı Türk milletine armağan ettiğini söyledi.

Karşılaşmanın ardından konuşan Kılıç, hastalığı nedeniyle bir evvelki maçı kötü çıkardığını belirterek, "Ama bugün bunu telafi ettiğimi sanıyorum. Biraz daha dikkat edip yarı final maçına bakacağım." dedi. Kolunda hafif bir rahatsızlık olduğunu belirten sporcu, madalyanın Türkiye'ye hayırlı olması temennisinde bulundu. Kılıç, " Ekranları başında dua edip beni destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu. Yarı finaldeki rakibi Ukraynalı dünya ikincisi Vasyl Lomachenko ile ilgili olarak da Kılıç, "Bakacağız. Hayırlısı her şeyin. İnşallah iyi olur." dedi.

Kılıç'ın hocası Cahit Sümer de Çin'e madalya için geldiklerini, dört sporcunun elinden geleni yaparak elendiklerini ancak Yakup Kılıç'ın bugün madalya kazandığını belirtti. Sümer, "Gelirken şunu söylemiştik. Biz elimizden geleni yapmaya çalışacağız ve yaptığımıza da inanıyorum. Yakup'un da söylediği gibi madalya Türk milletine armağan olsun. İnşallah bundan sonra daha iyisini yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay da, Pekin Olimpiyat Oyunları'nda boksta bronz madalyayı garantileyen Yakup Kılıç'ın çok güzel bir maç çıkardığını ve rakibini rahatlıkla yendiğini söyledi. Sporcunun başarısını ailesine ve Türk milletine hediye ettiklerini dile getiren Atalay, sakatlığına rağmen mücadele ederek bronz madalya alan Nazmi Avluca ile gümüş madalya kazanan Elvan Abeylegesse'nin Türk sporcularının olimpiyatlardaki kötü gidişini durdurma konusunda öncülük ettiğini belirtti. Atalay, 2004 Atina Olimpiyatları'nda alınan 10 madalyadan 9'unun yeni isimlerden geldiğini, Pekin'de şu ana kadar kazanılanın 4 madalyanın altında da yine olimpiyatlarda madalya almamış yeni isimlerin olduğunu dile getirdi. Atalay, "İnşallah yenileri araya katılır ve devamı gelir." temennisinde bulundu.

Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli de, kendilerine olimpiyatlar öncesinde büyük imkânlar verildiğini belirtti. Doğaneli, başarısından dolayı kutladığı Yakup'tan daha iyi dereceler beklediklerini dile getirdi. Doğaneli, hedeflerinin sonuna kadar gitmek olduğunu belirterek, Kılıç'ın 8 ay önce ABD'deki müsabakada dünya üçüncüsü olduğunu hatırlattı.

Kılıç'ın yarı finalde karşılaşacağı Ukraynalı rakibinin de iyi bir sporcu olduğunu aktaran Doğaneli, "Dövüşmeyi seven birisi, final niteliğinde olacak maç. Yakup da bu tür boksu seviyor." diyerek kilosuna göre uzun boylu olması nedeniyle Kılıç'ın, dövüşen boksörlere uzaktan vurarak puan almayı başardığını dile getirdi.

Bu arada Azeri boksçu Shahin Imranov da yarı finale çıkan boksörlerden oldu. Yakup Kılıç, 22 Ağustos'ta yapacağı yarı final karşılaşmasını kazanması halinde bir gün sonra altın madalya için ringe çıkacak.

samanyoluhaber



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,055 µs