En Sıcak Konular

Gizli örgütlenme deşifre oldu!

19 Ağustos 2008 08:23 tsi
Gizli örgütlenme deşifre oldu! Ergenekon'un 'LOBİ' adındaki örgütlenmesi deşifre oldu...

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Erkut Ersoy'un evinden şok bir belge çıktı. Belgeye göre Lobi'nin ne amaçla kurulduğu ve alt çeteleri anlatılıyor.

Kuvva-i Milliye Derneği'nin alt birimi olarak faaliyet gösteren Özel Büro'nun başkanı Erkut Ersoy'un evinde yapılan aramada, "Ergenekon'un Bağlı Lobi'nin Belgesi" başlıklı bir belge bulundu. Ersoy'un Özel Büro üyelerine mail olarak gönderdiği ve Ergenekon'un Lobi örgütlenmesini ortaya koyan "Çok Gizli" belgede, Lobi'nin 9 birimden oluştuğu ve departmanların Ergenekon tarafından merkez üyeliğine atanmış, güvenilir beş sivilin yönetileceği anlatılıyor.

GİZLİ ÖRGÜT PROJESİYMİŞ

Belgede analiz kısmında ise şu ifadeler yer alıyor: "1999 yılında bir grup şahin generalimizin hazırladığı LOBİ tasarısı, ekte gönderdiğim "ÇOK GİZLİ" belgede açıklanan Ergenekon'un çatısı altında kurulacak bir 'gizli örgüt' projesiydi. Kamuoyunda ismi ilk kez duyulan LOBİ, Şemdinli, Cumhuriyet Gazetesi ve Danıştay Saldırısı, VKGB, Sauna, Bursa, Atabeyler ve henüz açığa çıkan ve çıkmayanı ile onlarca çetenin perde arkası kuruluşudur." Lobi belgesinde, Piyade Kurmay Yarbay xx imzası ile Ergenekon ve Lobi'nin analizi yer alıyor. "Lobi adı verilen bu proje ve saklı yapılanma, 'Ergenekon'un denetiminde ve gizli olarak' yürütülecekti" denilen belgede, şunlar ifade ediliyor:

GELECEĞİN BİR NUMARASI

"Proje sahipleri ancak ve ancak Lobi isimli bu gizli örgüt sayesinde milli birlik ve bütünlüğün sağlanabileceğini aksi halde gençliğin sahipsiz kaldığı ve Türk halkının dış istihbarat teşkilatlarının oyuncağı olduğu düşüncesindeydi. Türkiye'de hava yumuşadıkça tasarı daha az gündeme geldi. Ö. Şahin bazı paşaların emekli olması ile birlikte Lobi Tasarısı iyice unutuldu ta ki AK Parti iktidarının seçim zaferine kadar."

Belgede yer alan bilgilere göre AK Parti'nin iktidara geldiği dönemde Genelkurmay'da kritik bir görevde bulunan ve gelecekte bir numara olmasına kesin gözüyle bakılan bir general, Lobi Tasarısı'nı raftan indiriyor. General, hazırlanmasında söz sahibi olduğu tasarının uygulanmasından kuşku duymuyor, ancak Birinci Başkan'ın tasarıya sıcak bakmadığını bildiği için resmi olarak başlatma emrini vermiyor. "General, kendisine bağlı ve ağzı sıkı muvazzaf ve emekli generalle birlikte tasarıyı bir ucundan koyarken zaten birkaç yıl sonra yaptığına itiraz edilemeyecek bir makamda olacağından emindi ve zaman kaybetmek istemiyordu" deniliyor.

MAFYA GRUPLARI OLACAK

Belgenin giriş kısmında, "Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde faaliyet gösteren Ergenekon'a bağlı olarak, 'Sivil Unsurların' örgütlenmesi zorunluluğu kaçınılmaz bir gerçektir" ifadelerine yer verilerek, mafya gruplarının tümüyle gözden geçirilmesi, deneyimli mevcut grupların karşısında yeni ve güçlü bir grup oluşturularak, denetim ve kontrol altına alınmaları hedef olarak belirtiliyor.

DEPARTMANLAR VE AMAÇLAR

Merkez: Lobinin merkezinde Ergenekon tarafından atanmış güvenilir 5 sivil yönetici bulunuyor. Yönetici personel, elde edilen veriler ışığında organizasyonu gizlilik prensiplerine sadık kalınarak yönetiyor ve her alanda etkinliğini artırmaya çalışıyor.

Araştırma ve Bilgi Toplama: Merkez üyelerince seçilmiş başkan ve 10 kişilik yardımcı kadrodan oluşuyor. Lobi'nin amaçları doğrultusunda istihbarat verileri toplamak, arşivlemek ve merkeze sunmak görevlerini üstleniyorlar.

Analiz ve Değerlendirme: Başkan ve 5 kişilik yardımcı kadrodan oluşuyor. Elde edilen istihbarat verilerinin analiz raporlarının hazırlanması çalışmalarını yürütüyor.

Finans ve Ticaret: Başkan ve 6 kişilik yardımcı personelden oluşuyor. Ticari koşulları yakından izliyor ve yararlanabilecek alanların tespitini yapıyor.

Kültür ve Bilim: Başkan ve 6 yardımcı personelden oluşuyor. Bilimsel ve gelişmeleri yakından izliyor ve yararlanılabilecek alanların tespitini yapıyor.

Teori ve Senaryo: Başkan ve 5 senaristten oluşuyor. İhtiyaç duyulması halinde elde edilen analiz raporlarından yararlanarak kontra teori ve senaryolar üretiyor. Medya kuruluşlarının yönlendirilmesi çalışmalarına katkıda bulunuyor.

İletişim ve Propaganda: Başkan ve 1 yardımcıdan oluşuyor. Ergenekon'un amaçlarına uygun olarak medya kuruluşlarını bilgilendiriyor, yönlendiriyor ve bu yolla kontrol altında tutuluyor. Ergenekon’un ilişki kurmayı tasarladığı kişi, kurum ve kuruluşlar üzerinde etkileme çalışmalarını yürütüyor.

Hukuk: Başkan ve 5 yardımcıdan oluşuyor. Ergenekon’un girişim ve faaliyetlerinin mevcut yasaların hukuksal temeline dayandırılabilmesi çalışmalarını yürütüyor.

Uluslararası İlişkiler: Başkan ve 6 yardımcısından oluşuyor. Ergenekon’un uluslararası faaliyetlerini sağlıklı biçimde yürütülmesini sağlıyor.

ÖZEL BÜRODA 6 BİN 214 GÖREVLİ VAR

Kuvayi Milliye Derneği'nin alt birimi olan Özel Büro, Karadeniz'den yönetiliyor. Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ'ın da yakından tanıdığı Ersoy'un liderliğindeki 'Özel Büro İstihbarat Grubu'nun 1998'den bu yana yurt genelinde istihbarat faaliyetlerinde bulunduğu belirtiliyor.

Özel Büronun başkanlığını Erkut Ersoy, yardımcılıklarını ise Kuvayi Milliye Derneği Başkan Yardımcısı Ali Özoğlu ve Danıştay saldırısını gerçekleştiren avukat Alparslan Arslan yapıyor. Özel Büro istihbarat grubu adını coplu, telsizli ve motosikletli 1 milyon kişilik teşkilat kurma projesiyle duyurdu. Erkut Ersoy, Özel Büro'da içinde 6 bin 214 görevli olduğunu iddia ederek, bu kişiler içinde subay, MİT ve polisten de yetkililer olduğunu iddia ediyor.

 

 

bugün



Bu haber 1,203 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,326 µs