En Sıcak Konular

AK Parti'nin yerel seçim hedefi!

19 Ağustos 2008 11:35 tsi
AK Parti'nin yerel seçim hedefi! AK Parti, Türkiye'yi tarayıp mevcut belediye başkanlar için performans karnesi oluşturdu.

Karnesi iyi olan ilk sınavı geçecek ve ikinci aşamada ise başkan adayları, halka sorulacak. Vatandaştan da geçer not alar adaylar son olarak Genel Merkez’de sözlü mülakata girecek.

Yerel seçimlerde yüzde 60 oy almayı hedefleyen AK Parti'de seferberlik ilan edildi. Mevcut belediye başkanları mercek altına alındı. AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi'nin başkanlığında oluşturulan bir heyet tüm Türkiye'yi tarayarak belediye başkanlarının performansını ölçtü. Taramanın sonucunda belediye başkanlarının karnesi ortaya çıkarılacak. 2009 Mart ayında yapılacak seçimler için çalışmalarını hızlandıran AK Parti'de belediye başkanı adaylarının belirlenmesi konusunda 3 aşamalı bir strateji takip edilecek. Stratejinin birinci ayağını mevcut belediye başkanlarının çalışma performansının ortaya çıkarılması oluşturuyor.

Vatandaşlar da not verecek

Buna göre yapılacak taramalarla belediyelerin hizmet karnesi ortaya çıkarılacak. Karnesi zayıf olanların adaylığı tehlikeye girecek. Hizmet karnesi başarılı olanlar ise adaylık konusunda ilk virajı dönmüş olacak. Hizmet karnesi bakımından sınıfı geçen belediye başkanları ile yeni aday adayları konusunda ikinci virajda vatandaşın görüşüne başvurulacak. Bu çalışma sırasında adaylara ilişkin anket formları düzenlenecek. Aday adayları önce vatandaşlara sorulacak. Vatandaşların görüşleri ve önerileri doğrultusunda ikinci bir eleme yapılacak.

Solun kalelerine özel strateji

AK Parti'de yerel seçimlerde yarışacak adayların belirlenmesi konusunda üçüncü aşamada Genel Merkez'de yapılacak sözlü kısmı oluşturacak. Milletvekillerinin belirlenmesi sırasında olduğu gibi Parti Genel Merkezi'nde aday adayları kurulacak komisyonlardan sözlü sınavdan geçecekler.

Seçimlerde solun kalesi olarak görülen İzmir, Muğla, Ankara'nın Çankaya İlçesi ile DTP'nin kalesi olarak gördüğü Diyarbakır ve AK Parti'nin tek milletvekili çıkaramadığı il olma özelliğini taşıyan Tunceli'ye yönelik farklı bir seçim stratejisi izlenecek. Bu illerde vatandaşa yönelik yapılacak anketler adayları belirleyecek. İzmir ve Muğla gibi yerlerde sosyal demokrat isimlerle seçime girilmesi öngörülüyor.

Kadına öncelik verilecek

AK Parti yerel seçimlerde zaferle çıkmak için kadın adaylara da özel önlem veriliyor. Bu konuda Yerel Yönetimler Başkanlığı özel bir rapor hazırladı. AK Parti, büyükşehirlerin ilçelerinde kadın adaylarla yarışa girmeye hazırlanıyor. Kadın belediye başkanı sayısını artırmak için özel bir çalışma yürütülecek. Kadınlara yönelik “kota” verilmesine ilişkin talepleri doğru bulmadıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, “Çünkü, bu onlara haksızlık olur. Herkes eşit bir biçimde yarışa girecektir. Bu uygulama onları sınırlamak anlamını taşımaktadır. Biz istiyoruz ki onlar zorlama ile değil, kendi istekleri doğrultusunda siyasete girsinler” değerlendirmesinde bulundu.

‘ERMENi AÇILIMI’ KONUSUNDA NABIZ TUTACAK

Başbakan Erdoğan, Rusya ve Gürcistan arasında yaşanan savaşın ardından gündeme gelen Kafkas İttifakı için devrede. Erdoğan, İttifak Projesi'ne Ermenistan'ın da dahil olması yönündeki girişiminin ardından nabız yoklamak üzere yarın günübirlik çalışma ziyaretinde bulunmak üzere Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gidecek. Erdoğan, temasları çerçevesinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek.

Aliyev’i bilgilendirecek ittifakla ilgili düşüncelerini ilk olarak BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a aktaran Başbakan Erdoğan, daha sonra ateş altındaki bölgeye gitmişti. Erdoğan, Rusya ve Gürcistan'a sürpriz ziyaret gerçekleştirerek, Kafkas ıttifakı girişimi için somut adım atmıştı. Kafkas ittifakı'na Ermenistan'ın da dahil olmasını isteyen Erdoğan, Azerbaycan'ın da görüşünü alacak. Ermenistan açılımı konusunda Azeri yönetiminin nabzını yoklayacak olan Başbakan Erdoğan, projeyle ilgili Aliyev'i de bilgilendirecek.

bugün



Bu haber 238 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,183 µs