TÜSİAD gerçeği | " /> TÜSİAD gerçeği | "/>

En Sıcak Konular

İşte iddianameye göre TÜSİAD gerçeği

19 Ağustos 2008 12:54 tsi
İşte iddianameye göre TÜSİAD gerçeği Ergenekon İddianamesinin ek delil klasörlerinde “TÜSİAD gerçeği”ni gözler önüne seren bilgiler de yer alıyor.

İddianamenin 216 numaralı el klasöründe yer alan “TÜSİAD ve Baskı Grubu” başlıklı belgede, “Kanarya Sevenler Derneği” gibi sıradan bir dernek olmadığı anlatılan TÜSİAD’ı bir avuç zümrenin oluşturduğu, hükümetler kurduğu, hükümetler devirdiği, istediği yasayı çıkarttığı kaydediliyor ve “Bir genel kurmay merkezidir. Ancak askeri genel kurmay değil, para piyasalarının, ekonomiyi elinde tutanların karargahıdır” deniliyor.

AMERİKANCI KUVVETLERİN İŞ ORTAĞI

Habervaktim'in haberine göre, belgede, Amerika’nın talimatıyla TÜSİAD’ın Süleyman Demirel’i, Tansu Çiller’i Başbakan yaptığı savunuluyor. Milli yanı bulunmayan TÜSİAD’ın gerçekte Amerikancı kuvvetlerin ve uluslararası büyük mali sermayenin iş ortağı konumunda olduğu kaydediliyor.

Ergenekon İddianamesinin ek delil klasörlerinde “TÜSİAD gerçeği”ni gözler önüne seren bilgiler de yer alıyor. Tutuklu sanıklardan Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan’ın evinde ele geçirilen bir belgede, TÜSİAD’la ilgili dikkat çeken bilgiler yer alıyor. İddianamenin 216 numaralı el klasöründe yer alan “TÜSİAD ve Baskı Grubu” başlıklı belgede, TÜSİAD’ın “Kanarya Sevenler Derneği” gibi sıradan bir dernek olmadığı anlatılırken, hükümetler kurduğu, hükümetler devirdiği, istediği yasayı çıkarttığı kaydediliyor ve “Bir genel kurmay merkezidir. Askeri genel kurmay değil, para piyasalarının, ekonomiyi elinde tutanların karargahıdır” deniliyor.

NÜFUSUN TÜM ALANLARINI BİR AVUÇ ZÜMRE ORGANİZE EDİYOR

Belgede şu ifadeler yer alıyor: “TÜSİAD içindeki mali oligarşi dediğimiz bir avuç zümre Türkiye nüfusunun bütün ekonomik, tarımsal, parasal, üretim, tüketim alanlarının koordinasyonunun sahibidir. Mağazalar zinciri bunlarındır. Türkiye’de onların izni olmadan polis arabasının benzini olmaz. Evinizde elektrik düğmesinde enerji olmaz. Elektrik santralleri dediğimiz enerji üretim santrallerin çoğu özelleştirilerek bu büyük grupların mali kontrol alanına girdi.”

samanyoluhaber.com



Bu haber 942 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,708 µs