En Sıcak Konular

Erbakan'a affa ilk yorum CHP'den

19 Ağustos 2008 15:04 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, kayıp trilyon davasından hüküm giyen Necmettin Erbakan'ı af etmesine ilk tepki CHP'den geldi.

CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, Erbakan'a affı şöyle değerlendirdi...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, kayıp trilyon davasından hüküm giyen Necmettin Erbakan’ı af etmesine ilk tepki CHP’den geldi. CHP Genel Saymanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Özyürek, Erbakan için özel bir yasa çıkarılarak cezasını evinde ve yazlıkta geçirmesinin sağlandığını, Cumhurbaşkanı Gül’ün de aynı davanın sanığı olduğunu hatırlattı.

Gül’ün, Erbakan’ı affetmesiyle bir anlamda kendisini de affettiğini söyleyen CHP’li Özyürek, “Aynı davadan sayın Cumhurbaşkanı da sanık. Bir anlamda sayın Gül kendisini de affetmiş gibi oluyor. Erbakan hangi dosyadan mahkum olmuşsa aynı dosyanın bir diğer suçlusu da sayın Gül’dür” dedi.

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek,  yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanının yaşlılık ve sürekli hastalık nedeniyle mahkum affı yetkisi bulunduğunu hatırlattı. Buna karşın Erbakan için “özel” bir kanun çıkarıldığını ve çıkan bu kanunun ardından Erbakan’ın kayıp trilyon davasından aldığı cezayı evinde ve yazlığında geçirdiğini hatırlatan Özyürek, söz konusu af kararıyla Cumhurbaşkanı Gül’ün bir anlamda kendisini de affettiğini söyledi. CHP’li Özyürek, Cumhurbaşkanı Gül’ün de aynı davanın sanığı olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi:

“Erbakan yapılan özel düzenleme ile evinde ve yazlığında bu hapis dönemini geçiriyordu. Bu durumun Erbakan’ın sağlığına zarar verecek bir yönü yok. Aynı davadan sayın Cumhurbaşkanının da sanık olması önemli. Bu kararla bir anlamda sayın Gül kendisini de affetmiş oluyor. Yani Erbakan hangi dosyadan mahkum olmuşsa aynı dosyanın bir diğer suçlusu sayın Gül’dür. Dokunulmazlık nedeniyle sayın Gül’ün durumu karara bağlanamamıştı. O nedenle de bu af yetkisini de kullanırken iki yönden dikkatli davranması gerekirdi. Bu karar hukuk ve siyaset açısından çelişkiler ortaya koyuyor. Yaşlı bir kimsenin ille hapiste yatması yönünde bir düşüncem yok. Ama bu davanın özelliklerine dikkat çekmek istiyorum. Kamuoyunun da buraya dikkat etmesi gerekir.”

cafesiyaset

 




Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,986 µs