En Sıcak Konular

Hastane'nin rezaleti parmaksız bıraktı

19 Ağustos 2008 16:19 tsi
Trabzon'da elini patoz makinesine kaptıran ve baş parmağı kopan kişi, K.T.Ü. Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, cerrahi set bulunamadığı için parmağı yerine dikilemedi.

Trabzon'un Yomra ilçesinde eline fındık ayıklamada kullanılan patoz makinesine kaptıran ve baş parmağı kopan kişi, kaldırıldığı hastanenin acil servisi kapalı olduğu için bir başka hastaneye sevk edildi. Burada da cerrahi set bulunamadığı için yaklaşık 5 saat beklemek zorunda kalan kişinin kopan parmağı yerine dikilemedi. 

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Taşdelen köyünde oturan Raşit Sağlam (63), fındıkların patoz makinesinde ayıklandığı sırada, eline makinenin dişlisine kaptırdı.

Sağ baş parmağı kopan Sağlam, yakınlarınca kaldırıldığı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin acil servisi tadilat nedeniyle kapalı olduğu için yapılan tetanos aşının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine sevk edildi.

Sağlam'ın kopan parmağı, getirilmesi rağmen Acil Servis'te müdahale seti bulunamadığı için yerine dikilemedi. Kan kaybını durdurmakta zorlanan acil servisteki doktor, ''müdahale seti bulunamadığı için müdahale yapılamıyor'' diye iki kez rapor tuttu. Yaklaşık 5 saat bekleyen Sağlam'ın parmağı, daha sonra da işlevini yitirdiği gerekçesiyle yerine dikilemedi.

Raşit Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı acıyı hayatı boyunca unutmayacağını belirtti.

Hastane hastane dolaştığını anlatan Sağlam, yaşadıklarını şöyle anlattı:

''Karadeniz'in en gelişmiş hastanesi olarak bilinen Farabi Hastanesi'nde bir parmağa müdahale edecek cihaz ve ilaç bulunmuyor. Ben hastane doktoruna kızmıyorum. Onun gerekli malzeme olmadığı için yapacak bir şeyi yoktu. Acil servis gibi bir yerde bu tür vakalara müdahale edecek gereçleri koymayan sorumlulara kızıyorum. Zamanında müdahale edilseydi belki benim parmağım yerine dikilecekti.''

-BAŞHEKİM DOÇ. DR. ULUUTKU: ''SET VAR, O ANDA BULUNAMADI''-

Farabi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Haluk Uluutku da, acil serviste bulunamayan ''hastaya müdahale setinin'' yoğunluktan kaynaklanan bir durum nedeniyle o anda bulunamadığını söyledi.

Doç. Dr. Uluutku, ''Bu setlerden acil serviste en az 30 tane vardır. Bu bir cerrahi settir. Fındık ayı olması ve Numune Hastanesi'nin acil servisinin kapalı olması nedeniyle elini, kolunu makineye kaptıran çok sayıda kişi hastanemize geliyor. Müdahale setleri de bu tür olaylarda kullanılıyor. Sonra sterilize edilip tekrar yerine konuluyor. Bu nedenle o an da bu setler de serviste bulunamadı'' diye konuştu.

(AA)

 



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,027 µs