terörle yıpratacaklar! | " /> terörle yıpratacaklar! | "/>

En Sıcak Konular

Kapatamadılar, terörle yıpratacaklar!

19 Ağustos 2008 18:02 tsi
Kapatamadılar, terörle yıpratacaklar! Son dönemde artan terör olayları, kendini en son Mersin’deki patlamayla gösterdi. İstanbul gibi büyük metropollerden Güneydoğu’ya kadar her yerde görülen ve artması beklenen bu eylemlerin amacı ne? Mahir Kaynak iyibilgi için cevap veriyor.

Terör… En alıştığımız, en korktuğumuz, üzerine en çok konuştuğumuz kelime. Bu ülkede yaşayan biri için, aksi de pek mümkün değil açıkçası. Fakat bu son dönemde artan terör olaylarında, sizin de bir detay dikkatinizi çekmiyor mu? Cevabınız hayırsa, bir de Mahir Kaynak’ın anlattıklarına kulak verin!

Son dönemde terör saldırılarının artmasını neye bağlıyorsunuz?

Terör saldırılarının artacağını ben çok önceden söylemiştim. Ama burada hep yapılan bir yanlış var: O da bu saldırıları PKK olarak adlandırmak. PKK’nın amacı ne? Bir toprağı bile yok. Artık eylem yapmak PKK’nın hiçbir işine yaramıyor.

Peki, o zaman kim yapıyor bu saldırıları? 

AKP’nin kapatılmaması bir yenilgi. Bu saldırıların temelinde de iç politikaya yönelik şeyler var. Bu saldırılar, iktidarı zayıflatmaya yönelik hamleler. Bunu hemen PKK’ya bağlamak, Kürt Türk çatışmasını tetikler.

Zaten amaç da bu yolla AK Parti’yi yıpratmak. PKK artık bir marka oldu. Organizasyona dönüştü. Herkes eylem yapıyor, PKK’nın üzerine atıyor. Türkiye’de AK Parti’yi kapatmaya yönelik bir operasyon yapıldı. Kapatılamadı. Ergenekon soruşturmasıyla da pek çok yer altı örgütü ortaya çıktı. Kapatamayınca, saldırıları PKK’nın üzerine atıp Kürt-Türk çatışması yaratılmaya çalışılıyor. Böylece AK Parti yıpratılacak.

Ha bu arada, bir noktaya değinmek istiyorum; Dursun Karataş’ın cenaze töreninin cem evinde yapılması yanlıştır. Bir de Aleviler terörist olursa yandık. Ama bunlar tipik hadiseler. Adam Fransa’da serbest dolaşıyor. Biz terörist diye arıyoruz. Bir devletin politikalarıyla izah etmek lazım bunu. 

Saldırılar artacak mı?

Saldırıların boyutu değişecek ve artacak. Biliyorsunuz, eylemler Tunceli, Erzincan gibi bölgelere kaydı. Belki Güneydoğu’da da eylemler olabilir. Bu saldırılar devam edecek. Ölümlerin çok yaşandığı değil, ses getiren eylemler olacak.

Peki neden Mersin?

Mersin’in seçilmesinin nedeni çok kozmopolit bir yapısının olması. Yaşayanların çoğu Güneydoğulu. Burada militan bulmak çok kolay. Yani suçlu bulmak uzun sürmez.

www.iyibilgi.com özel Seda Baştuğ



Bu haber 2,665 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs