En Sıcak Konular

TSK'da madalya töreni

19 Ağustos 2008 19:26 tsi
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'na TSK Şeref Madalyası, bu sene Orgeneralliğe terfi eden Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Aslan Güner ile Ege Ordu Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu'na TSK Üstün Hi

Genelkurmay Başkanlığı Orbay Salonu'nda düzenlenen törene Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu ve çok sayıda komutan katıldı.

Törende ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetleri Şeref Madalyası verilecek olan Deniz ve Hava Kuvvet Komutanlarının özgeçmişi ve beratları okundu. Ardından Oramiral Ataç ile Orgeneral Babaoğlu'na Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt madalyalarını takarak beratlarını verdi.

Eşli gerçekleşen törenin ikinci bölümünde ise geçtiğimiz günlerde sonuçlanan Yüksek Askeri Şura'da Orgeneralliğe terfi eden iki Korgeneralin özgeçmişi ve beratı okundu. TSK Üstün Hizmet Madalyası'na layık görülen Korgeneral Aslan Güner ile Korgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'na, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt alkışlarla madalyalarını ve beratlarını verdi.

Bu arada bir konuşma yapan Genelkurmay Başkanı madalya alan silah arkadaşlarını kutlarken bu komutanlarla çalışmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Konuşmasında madalyaların 4 komutanın da TSK için yaptıkları hizmetlerin bir göstergesi olduğunun altını çizen Genelkurmay Başkanı Büyükanıt,şöyle devam etti:

"TSK'nın çağdaş harp ölçütlerini daha da yukarı taşıyan, böyle bir lider kadrosuyla çalışmaktan duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum.

Güvenlik ortamının tehdit, risk ve belirsizliklerle dolu olduğu bir süreçte TSK'nın hedefi yüksek disiplin ve moral gücünü koruyarak, harbe hazırlık seviyesini en üst seviyede tutmak ve gelişiminin sürekliliğini sağlamaktır. Yaşadığımız coğrafyanın gerçeklerinin ve duyarlılığının farkında olan TSK, bu hedefe ulaşmada gücünü çok yönlü deneyimleri, bilgi alt yapısı, yurt sevgisi, fedekar personelinin vazife bilinci ve en önemlisi bağrından çıktığı yüce Türk Ulusunun kendisine duyduğu büyük güvenden almaktadır. Böyle bir ortamda, üstün liderlik özellikleriyle emir ve komuta ettikleri birlikleri yönetmenin ötesinde personeli için ideal bir model olma özelliğini de taşıyan bu değerli silah arkadaşlarım TSK'nın başarıyla mücadele edebilmesini imkan tanıyacak yetenekleri kazanmak için çok önemli çalışmalar yürütmektedirler.

Bu alanda en etkili silahın iyi eğitilmiş asker olduğu düşüncesinden hareketle, özellikle yarınların TSK'yı oluşturacak kadroların daha da üstün niteliklerle donatılmış olarak yetiştirilmesine yönelik kapsamlı ve etkin çalışmaları her türlü takdirin üstündedir. Ayrıca TSK'yı sayısal çokluktan ziyade nitelikleri ve etkiliği artmış kuvvet yapılarına ulaştıracak çalışmalara da hız vermişlerdir.

Sürekli gelişim arayışının uzun yıllarda elde edilen bilgi birikimleriyle desteklendiği, üretime dönük, sonuç odaklı projeler silahlı gücümüzün gelecekte daha dinamik olacağının habercileridir. Bugün geldiğimiz noktada TSK'nın gelişen karmaşık durumlarda doğru ve isabetli karar vermesine temel olacak bilimsel donanıma ulaşma konusunda da büyük adımlar attığını gururla söyleyebilir. Bu yıl içinde Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen kara ve hava operasyonları ve kısa zamanda hayata geçirilen projeler sanıyorum atılan adımlar konusunda bir fikir vermekte. Aldığımız olumlu sonuçlar seçkin, donanımlı, çağdaş ve iyi yetiştirilmiş bir kadroya sahip olduğumuzun bir göstergesidir. Bugün kendilerine madalyalarına tevcih ettiğimiz silah arkadaşlarımızda bu seçkin kadronun en üst düzeydeki temsilcileridir."

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt "Madalya alan silah arkadaşlarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Anasaya ile belirlenmiş tüm temel niteliklerine gönülden bağlı olarak, Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda üstün hizmetlerine devam edeceklerine, TSK'nın yeteneklerinin daha üst seviyeye taşınması konusunda hiçbir özveriden kaçınmadan çalışacaklarına olan inancımı da vurgulamak istiyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Törenin ardından madalya alan komutanları salonda bulunan tüm katılımcılar tarafından tebrik edildi

anka



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,205 µs