patronu | " /> patronu | "/>

En Sıcak Konular

İşte futbolun yeni patronu

19 Ağustos 2008 19:40 tsi
İşte futbolun yeni patronu Futbol Federasyonu Başkanlığı’na seçilen İzmirli tütün kralı, “Asfalt Osman”ın torunu Mahmut Özgener, hayatında hiç futbol oynamamış; ama genlerinde futbol yöneticiliği var. Özgener'in ilginç portresi...

Euro 2008’de yarı final oynayan Türkiye, başarının sevincini yaşayamadan 5 Temmuz’da Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın ani ölümüyle sarsıldı. Doğan’ın vefatının ardından başkanvekilliği görevini yürüten Mahmut Özgener, vekaleten başkanlık görevini üstlendi. Bugün yapılan federasyon başkanlığı seçimlerine tek aday olarak giren Özgener, 216 delegeden 202’sinin oyunu alarak başkanlık koltuğuna oturdu. Peki Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yeni başkanı Mahmut Özgener kimdir? İşte Özgener’in portresi... 

İzmir’in tüm sokaklarını asfaltlattığı için “Asfalt Osman” lakabıyla tanınan Belediye Başkanı Osman Kibar’ın torunu Mahmut Özgener, 23 Mart 1963’te doğdu. Ortaokulu İzmir Saint Joseph Lisesi’nde, liseyi Atatürk Lisesi’nde okudu. Dokuz Eylül Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nü bitiren Özgener, okul yıllarında Fransızca ve İngilizce’yi çok iyi derecede öğrendi. İzmir’in en eski tütüncü ailelerinden birinden gelen Özgener, okulu bittikten sonra baba mesleğini tercih etti ve 1987 yılında tütün sektörüne adım attı. Genç Özgener, dedesinin ve babasının işlerini büyüttü. Bugün 842 çalışanı bulunan Özgener’in şirketi Öz-Ege, Türkiye’nin en büyük 5 tütün şirketi arasında yer alıyor ve yılda 50 milyon dolarlık tütün satıyor. 1999’dan bu yana Ege Tütün ve Tütün Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürüten Özgener, Temmuz 2006’dan bu yana da Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanvekilliği de yapıyor.

SÜPER LİG’DE TAKIMI BULUNMAYAN İZMİR PATRON OLDU
Hayatında hiç futbol oynamayan Özgener, futbolla Altay’ın altyapısında yöneticilik yaparak tanıştı. 1994’te Altay’a başkan seçildi. Aynı kulüpte 4 ayrı dönem başkanlık görevi üstlendi ve 2004’te federasyonun üyelerinden biri oldu. 14 Şubat 2007’den itibaren TFF Başkanvekilliği görevini üstlendi. Özgener’in babası da bir süre Altay Kulübü’nün başkanlığını yaptı.

Özgener’in başkan seçilmesiyle Turkcell Süper Lig’de hiçbir takımı bulunmayan İzmir, futbolun patronluğunu da almış oldu. Özgener’in dört dönem başkanlık yaptığı Altay bu sezon Bank Asya 1. Lig’de mücadele edecek.

EN BÜYÜK DESTEK AZİZ YILDIRIM’DAN
Seçimlerde Özgener'e büyük destek veren Aziz Yıldırım, yeni başkanı kutladı.


Futbol dünyası, Hasan Doğan’ın vefatının ardından Futbol Federasyonu Başkanlığı’na kimin geleceğini merak ederken, adaylığını açıklayan Mahmut Özgener’e en büyük destek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’dan geldi.

Seçimlere tek aday olarak giren Özgener’e Beşiktaş ve Galatasaray’ın soğuk baktığı iddia edildi. Özgener’in adaylığını değerlendirmek için bir araya gelen Kulüpler Birliği’nin toplantısına Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe dahil Turkcell Süper Lig’deki 15 kulüp katıldı. Toplantıya Trabzonspor, Ankaragücü ve Gençlerbirliği temsilci göndermedi.

Toplantının ardından Kulüpler Birliği yayımladığı açıklamayla oy birliğiyle Özgener’i destekleyeceğini duyurdu. Kulüpler Birliği’nin açıklamasında, “Bugün gelinen noktada Hasan Doğan tarafından Türk futbolunda başlatılan atılımın sürdürülmesi ve bu şekilde Türk futbolunun topyekûn kalkınmasının sağlanması hepimiz için bir vazife haline gelmiştir” denildi.

DOĞAN’IN BIRAKTIĞI BAYRAĞI İLERİ TAŞIYACAĞIM
Özgener, başkanlık adaylığını açıkladığında vefat eden Hasan Doğan’ın yolunu takip edeceğini vurgulamıştı. Özgener’in açıklamasında şu ifadeler dikkat çekiciydi:

“Türk futbolunun asli önceliğinin istikrarın sağlanmasından geçtiğini savunan bir futbol gönüllüsü olarak, gerek kulüp düzeyinde gerekse de Futbol Federasyonu çatısında 20 yılı aşkın süredir elde ettiğim bilgi ve tecrübeyi Türk futbolunu zirveye çıkarmak için kullanma arzusundayım. Rahmetli başkanımız, sevgili dostum Hasan Doğan’ın ani bir şekilde aramızdan ayrılarak bize bıraktığı bayrağı, layıkıyla daha ileri taşımak için ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım tüm gücümüzü seferber edeceğiz. Profesyonel liglerde mücadele eden kulüplerimizin yanı sıra Türk futbolunun önemli yapıtaşları olan kurullar, hakemlik camiası, amatör kulüplerle mükemmel bir uyum ve işbirliği içinde başarılı oluşumlara imza atacağımıza canı gönülden inanıyorum.”

ntvmsnbc



Bu haber 355 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs