En Sıcak Konular

Muhtara, CHP'li vekil dayağı

19 Ağustos 2008 20:01 tsi
Muhtara, CHP'li vekil dayağı Çankaya Ahlatlıbel Mahalle Muhtarı Nizam Yılmaz, bir yeşil alanın, CHP K.Maraş Milletvekili Durdu Özpolat'a tahsis edilmesine karşı çıkınca, bakın başına neler geldi...

Ahlatlıbel Mahallesi Muhtarı Nizam Yılmaz, mahalledeki bir yeşil alanın, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'a tahsis edilmesine karşı çıktığı için Çankaya Belediyesi ekipleri tarafından darp edildiğini iddia etti. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Telek ve beraberindeki belediye çalışanlarının saldırısına uğradığını öne süren muhtar Yılmaz, jandarmaya giderek şikayetçi oldu. 

Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, Ahlatlıbel Mahallesi'nde, Öysekent üyeleri tarafından alınıp özel imar planı ve altyapısı yaptırılan, parkları ağaçlandırılan yeşil alanların, Çankaya Belediyesince özel okullara tahsis edildiğini ve çevresinin dikenli tel ve çitle kapatıldığını ifade etti. Alanların, ''kamuya ait yeşil alan'' olduğunu savunan Yılmaz, muhtarlığın başvurusu üzerine, Çankaya Kaymakamlığının yaptığı inceleme sonucu bu alanlarda ''müdahalenin önlenmesi''ne ilişkin karar alındığını kaydetti.

KARŞI ÇIKTIM DİYE TACİZ EDİYORLARDI

Ahlatlıbel Mahallesi Muhtarı Yılmaz, Çankaya Belediyesi'nin mahalle içindeki yeşil alanın özel okul yaptırmak üzere Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'a tahsis edildiğini ileri sürerek, bu tahsise karşı çıktıkları için sürekli belediye tarafından taciz edildiklerini iddia etti. Yaklaşık 3 bin nüfusu olan ve son seçimlerde halkın yüzde 60'ından fazlasının CHP'ye oy verdiği mahallede yeşil alanların yok edilmesine karşı mücadele ettiklerini söyleyen muhtar Yılmaz, "Bugün zabıta ekipleri bana fiili saldırıda bulundu. Gömleğim yırtıldı. Gömleğimi yırtan Başkan Yardımcısı Telek'tir. Bana sahip çıkmaya çalışan mahalleliye de saldırıda bulunuldu. Okula tahsis edilecek parkların mahalleli tarafından sahiplenmesi yüzünden bu olaylar oldu" dedi.  

Muhtar Yılmaz, Başkan Yardımcısı Telek ve Çankaya Belediyesi'nden davacı olacaklarını dile getirerek, "Çankaya Belediyesi'nin bugüne kadar buraya diktiği bir tane bile fidan yoktur. Bu mahalleye bir metre asfalt yapmadı. Yıllardır buraya hizmet gelmiyor. Bu kolej belediye ile işbirliği içinde çalışıyor. Bu operasyonu yönlendiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özpolat'tır" iddiasında bulundu.  

Ahlatlıbel Mahallesi sakinleri ise yaşananlara tepki göstererek, "Çankaya Belediyesi mahalle üzerinde baskı kuruyor. Bugün belediye zabıtaları mahallede bulunan marketin önünde muhtara saldırmıştır. Bizi yıldırmak için taciz ediliyoruz" diye konuştular.

Öte yandan elde ettiğimiz bilgilere göre CHP’li Çankaya Belediyesi yetkililerince dayak yediğini ileri süren muhtar Nizam Yılmaz’ın, CHP’li bir grup tarafından ziyaret edildiği öğrenildi. Mahalle sakinlerinin de doğrualdığı dayak olayında tartaklanan muhtar CHP’lilerin ne görüştüğü ise öğrenilemedi.  

BAŞKAN YARDIMCISI: KASITLI DAVRANIŞ YOK

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Telek,  yaptığı açıklamada, zabıta ekipleri tarafından mühürlenerek kapatılan 3 iş yerinin ''iş yeri açma ruhsatı''nın olmadığını öne sürerek, ''Herhangi bir kasıtlı davranış yoktur. Eksik evrakın tamamlanması halinde kapatılan market, emlakçı ve hırdavatçı yeniden açılacaktır'' dedi. 18 Ağustos Salı günü iş yerini mühürlemeye gelen 4 zabıta ekibine mahalle halkı ile muhtar Nizam Yılmaz'ın itiraz ettiğini ve aralarında arbede çıktığını belirten Telek, ''Zabıta arkadaşlarımız anons ederek saldırıya uğradıklarını ve yardım istediklerini söylediler. Jandarmaya durumu bildirdik ve bölgede bulunan zabıta ekiplerinden 14 kişi olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Muhtar Yılmaz ve mahalle halkı arasında arbede yaşandı'' dedi.

Telek, muhtar ve bir kısım mahalle halkının ''görevli memuru engelleme'' gerekçesiyle jandarmada ifadelerinin alındığını bildirerek, özel okulların bitişiğindeki yeşil alanlarda park düzenlemesi yapılacağını ve buraların herkesin kullanımına açık olacağını söyledi.

Ajanslar



Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,273 µs