En Sıcak Konular

Yaralı polisin eşi: Kaderimizi yaşarız

20 Ağustos 2008 11:03 tsi
Mersin'de dün başına şarapnel parçaları isabet eden Ferhan Tek'in hayatını riske soktuğu için parçalar alınamıyor. Acılı eşi ise teröre gereken cevabı böyle veriyor

Mersin'de dün 13 polis memurunun yaralanmasına neden olan patlamada başına şarapnel parçaları isabet eden Ferhan Tek'in yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dünkü patlamada ağır yaralanarak kaldırıldığı Mersin Devlet Hastanesi'ndeki Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi altında tutulan Ferhan Tek'in (41) bilinci yerinde.

Başına isabet eden şarapnel parçalarından yaralanan Tek'in beyin zarının yırtıldığını ifade eden doktorlar, genel durumunun iyi olduğunu, ancak yoğun bakım ünitesinde tedavi gören tüm hastalar gibi Tek'in de hayati tehlikesinin bulunduğunu vurguladılar.

Halen kafatası içerisinde bulunan şarapnelin küçük bir ihtimalle bile olsa yaşam kalitesini düşüren felç gibi hastalıklara davetiye çıkarabileceğini anlatan yetkililer, şöyle konuştular:

''Başındaki parçanın çıkarılması tehlike arz eder. Çünkü parça çıkarılmak istenirken, beyine daha fazla zarar verilebilir. Zaten kafadaki zarar gören bölüm tedavi edildikten sonra şarapnelin vücutta bulunması yaşamsal olarak hiç bir sorun teşkil etmez.''

Doktorların teşhisleri üzerine ''başındaki şarapnel parçasıyla yaşama tutunmaya çalışacak'' Tek'in Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) sevk edilmesi bekleniyor.

-''KADERİMİZİ YAŞARIZ''-

Polis memurluğunda 14 yılı tamamlayan Tek'in 6 yıl sonra yaşayacağı emekliliğin hayalini kurduğu öğrenildi.

Mardin'deki görevini 3 yıl önce tamamlayarak Mersin'e tayini çıkan Tek, 2 çocuk babası ve mesleğini çok seven bir polis memuru. Tedavisini Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi'nin önünde bekleyerek takip eden eşi Gizem Tek, eşinin iyileşerek bir an önce aralarına döneceği günü beklediklerini söyledi. ''Kaderimizde ne varsa onu yaşayacağız'' diyen Gizem Tek, eşinin çok başarılı bir memur olduğunu ve işini her şeyden önde tuttuğunu kaydetti.

-2 KARDEŞİ DE POLİS-

Patlamanın ardından Eskişehir'den gelen anne Perihan Tek (72) ise 4'ü erkek 6 çocuğunun bulunduğunu belirterek, ''Ben hepsini ne emeklerle büyüttüm. Ama tek tesellim benim oğlum gibi tüm polislerin sağ olması'' dedi.

Ferhan'ın dışında biri emekli 2 oğlunun daha polis olduğunu belirten Anne Tek, şöyle konuştu:

''3 oğlum polis. Biri ise yıllarca verdiği emeğin karşılığında emekli oldu. Ferhan'ın sağ salim aramıza döneceği günü bekliyoruz. Her biri ana kuzusu olan polislerimiz, kendi canlarına bile bedel olabilecek saldırıda görev aşkıyla mücadele etti.''

Ferhan Tek, Mersin-Adana otoyolu Gözne çıkışından Mersin'e doğru hareket eden 27 J 6836 plakalı beyaz renkli bir otomobildeki kişinin bölge trafik müdürlüğü yakınlarında polisler tarafından durdurulduğu sırada yakalanacağını anlayınca gerçekleştirdiği patlamada yaralanmıştı.

AA



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,485 µs