En Sıcak Konular

Kerinçsiz savcıyı tehdit etmiş

20 Ağustos 2008 11:53 tsi
Kemal Kerinçsiz, telefon konuşmalarında Ergenekon Savcısı'nı nasıl ve ne gerekçelerle tehdit ettiğini bir bir anlatıyor. İşte savcıyla yaptığı konuşmayı anlattığı o kayıt.

Savcı Öz'ü tehdit etmiş: Soruşturmayı hemen bitir

Ergenekon iddianamesinin ek klasörleri arasında yer alan telefon kayıtları, operasyonun bitirilmesi için savcıya yapılan baskıları da ortaya çıkardı.

Kemal Kerinçsiz, bir avukatla sohbet ederken savcıyla kavga ettiğini anlatıyor. "Burası babanın çiftliği değil, ben geleceğim, senden hesap soracağım." dediğini belirten Kerinçsiz, bunun üzerine Savcı Öz'ün odaya polis çağırdığını söylüyor. Daha sonra başsavcı vekiline gittiğini aktaran Kerinçsiz, soruşturmanın bitirilmesini istediğini vurguluyor. Kerinçsiz'in verdiği örnekler de ilginç: "Rahip Santoro cinayeti, Dink cinayeti, Danıştay saldırısı, Atabeyler ve misyoner davalarına ilişkin soruşturmalar 2-4 ay içinde bitirildi."

Kemal Kerinçsiz'in Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıya baskı yaptığı daha önce gündeme gelmişti. Öz hakkında Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'ndan Genelkurmay'a kadar onlarca makama şikâyette bulunan Kerinçsiz, sözlü olarak da savcıya baskı yapmış. Kullanılan ifadeler Ergenekon iddianamesinin 69'uncu ek klasöründe yer aldı. Kerinçsiz, Ergenekon sanıklarından Ergün Poyraz'ın avukatı Hüseyin Buzoğlu ile 12 Aralık 2007'de yaptığı görüşmede savcıyla arasında geçen diyaloğu anlatıyor. Telefonda kullandığı ifadeler şöyle: "Bu olayın arkasında birtakım yönlendirilmiş tarikatların, gayri milli güçlerin olduğunu biliyoruz. Bu dosyanın arkasında hangi güçler vardır, kim kimlerin piyonluğunu yapıyor, dedim. Ondan sonra bir kavga ettik bununla. Ben dedi, polis çağıracağım, yok dedim, polis molis yok, burası senin babanın çiftliği değil, burası hepimizin yeri, hesap da vereceksin, ben geleceğim dilekçemi vereceğim, senden her zaman hesap soracağım."

Bu sözler üzerine telefonun karşısında yer alan Buzoğlu "Çok ağır konuşmuşsun." ifadesini kullanıyor. Kerinçsiz de, "Çok çok of of of yani her şey çığırından çıktı." karşılığını veriyor. Görüşmede, savcıyı dosyaya vakıf olmamakla da suçlayan Kerinçsiz, Zekeriya Öz'ün "2 yıl süren soruşturmalar var." cevabını eleştiriyor. Kerinçsiz, "Bugün bir fırtına estirdim orda" deyince, Buzoğlu, "Bayağı olmuş, iyi yapmışsınız." sözleriyle onu destekliyor. Kerinçsiz, polisin odaya geldiğini ve bir MİT görevlisinin de orada hazır bulunduğunu ifade ediyor. Savcı Öz'ün odasından ayrılarak başsavcı vekiline gittiğini aktarıyor.

aktif haber



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs