En Sıcak Konular

Sezer: Devlet içindeki derin yapılanmalar ortaya çıkmalı

20 Ağustos 2008 14:40 tsi
DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, devlet içerisinde geçmişte derin yapılanmaların olduğunu ve bunun da sonuç vermediğinin bilindiğini belirterek, "Her şey ortaya çıkmalı" dedi.

Zeki Sezer, yaptığı açıklamada, Ergenekon davasında mahkemenin kararının beklenmesini isteyen Sezer, "Geçmişte bu tür girişimler olduğu biliniyor. Bunun bir sonuç vermediği de biliniyor. Her şey ne ise ortaya çıkmalı. Demokratik bir yapı içinde siyasetin insiyatif kullandığı, siyasetin sorun çözdüğü aşamaya Türkiye'yi taşımalıyız. Siyasetçilere büyük görev düşüyor. Sorunları başkalarının çözmesini beklemek yerine hatta onu teşvik etmek yerine sorunu siyasetin çözeceği yapılanmayı ortaya koymalıyız" dedi.

Ergenekon terör örgütüyle ilgili iddianamede DSP'nin isminin değişik senaryolarda geçmesiyle ilgili bir soruya ise Sezer, şu şekilde cevap verdi: "Çok organize, bütünleşmiş bir örgüt varlığını görmüyorum. Münferit girişimler, münferit hadiseler var. Bunun için mahkeme sürecini bekleyip sonucunu almak gerekiyor. DSP'ye 2002 yılında yapılanlara gelince, o dönem ne hikmetse, anlaşılabilir olmaktan uzak bir şekilde bir kesimden Ecevit'e çekil baskıları gelmişti. Bunu doğrudan Ergenekonla ilgilendirmiyorum. O münferit bir durumdur. Bir çok kişi gazetelerden başka yerlerden başka vasıtalar çekil baskısı yapmıştı. Bu baskıyı askeri baskı gibi düşünmemek lazım. Gelinen noktada DSP'yi bölüp parçalayanların Türkiye'nin hangi noktaya geldiği şimdi daha iyi görüyor olmaları lazım. Türkiye bugün en istikrarsız, en sıkıntılı dönemini yaşıyor. Bu DSP'nin 2002'de Meclis grubunun ikiye bölünmesiyle başlayan bir süreci takip eden süreçte gerçekleşti."

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ UZLAŞMA İLE OLUR

TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Başbakan Erdoğan'ın görüşmesinin yeni anayasa hazırlığını gündeme getirdiği yönündeki görüşlerin hatırlatılması üzerine Sezer, AKP'nin çoğunluğuna dayanarak bir anayasa yapmasının o anayasanın çok başarılı olamaması sonucunu getireceğini söyledi. Sezer, Anayasa'da değişiklikler yapılması gerekiyorsa bunun uzlaşma ile yapılması gerektiğine işaret ederek, "Değiştirilmesi gereken bir kısım varsa oturulur, konuşulur ve uzlaşıyla yapılır" dedi.

AK Parti'ye kapatma davasından sonra Anayasa Mahkemesi'nin ciddi uyarıda bulunduğunu ifade eden Sezer, "Mahkeme 'Anayasaya aykırı davranıyorsun' dedi. Anayasaya aykırı davranıyorsun dediği bu aşamada AKP çoğunluğuna bağlı değişiklik toplumda farklı kaygılara yol açabilir. Değişiklik yapılacaksa bütün partiler Meclis'te eşit üye ile komisyon kurup, o komisyondan mutabakatla çıkacak değişiklik yapmak mümkün" diye konuştu.

"SOLDA YENİ BİR PARTİYE İHTİMAL VERMİYORUM"

Solda yeni bir partinin kurulması yönündeki çalışmaları ise Sezer, şöyle değerlendirdi: "Hep konuşulur. Böyle bir şeyin olacağına ihtimal vermiyorum. Son iki seçimde sol başarılı olamadı. Görülüyor ki parti kuracağı söylenen solda inançlara saygılı anlayışla toplumun her kesimini kucaklayacak olan DSP bu işin öncüsü olur. Bunu herkes kabul ediyor. Önümüzdeki günlerde bu güçler DSP'de birleşecek."

Yerel seçimlerde ittifak yapıp yapmayacakları yönündeki soruya ise Sezer, parti olarak toplumla ve şu anda siyaset dışında kalmış bir çok kesimle ittifak halinde olduklarını kaydetti.

cihan



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,414 µs