En Sıcak Konular

Danıştay kararı köprüleri satmamıza engel değil

20 Ağustos 2008 14:39 tsi
Kilci, Danıştay kararının yeni yasanın çıkması ile hükümsüz kalacağını söyledi

Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, Danıştay kararının, köprü otoyol özelleştirmesiyle ilgili tasarının yasalaşmasının zaten beklenmesi nedeniyle, söz konusu özelleştirme sürecini etkilemeyeceğini söyledi.
Kilci, AA muhabirine Danıştay'ın köprü ve otoyollar ile ilgili yürütmeyi durdurma kararını değerlendirdi.
Köprü ve otoyol özelleştirmesi ile ilgili tasarının Meclis'in yoğun gündemi nedeniyle kanunlaşamadığını hatırlatan Kilci, Meclis'in yeniden toplanmasından sonra tasarının yasalaşmasını beklediklerini söyledi.
Kilci, ''Kararın gerekçesi basından öğrendiğimiz gibi ise ve zaten söz konusu tasarının yasalaştığını beklediğimiz için, Danıştay'ın kararı, köprü ve otoyolların özelleştirme sürecini etkilemez. Çünkü yasa çıktığında zaten Danıştay'ın yürütmeyi durdurma gerekçesi de ortadan kalkacak'' dedi.
Bu yıl içinde ihale sürecini başlatacaklarını kaydeden Kilci, ihale ve devir işlemlerinin 2009 yılına sarkabileceğini bildirdi.
Öte yandan, Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER), 9 otoyol ve 2 boğaz köprüsünün işletme hakkı devri yöntemiyle 31 Aralık 2008'e kadar özelleştirilmesine ilişkin ÖYK kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açmıştı.
Adli tatil olduğu için Danıştay 13. Dairesi yerine Danıştay Nöbetçi Dairesi, istemin ilk incelemesini yaparken, nöbetçi heyeti, söz konusu ÖYK kararının yürütmesini oy birliğiyle durdurmuştu.
Gerekçede, Karayolları Genel Müdürlüğünün yapım, bakım, onarım ve işletimini üstlendiği hizmet üretim birimi olan otoyolların, köprüler ve bunlar üzerinde yer alan tesislerin, 4046 sayılı Özelleştirme Kanunu'nda öngörülen hukuki yönden özelleştirmeye hazırlık işlemleri, yasal altyapısı tamamlanmadan özelleştirme programına alınması mümkün olmadığından ÖYK'nın dava konusu kararında hukuka uyarlık bulunmadığı kaydedildi.
Davalı Özelleştirme İdaresi Başkanlığının, bu karara itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.
 
haber türk



Bu haber 442 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,890 µs