En Sıcak Konular

Sağlık Bakanlığı'nda atama skandalı

20 Ağustos 2008 14:57 tsi
Kadın dişhekimi askerlik belgesi yok diye atamaya sokulmayınca skandal ortaya çıktı. Bakanlık olaya el koydu.

Sağlık Bakanlığı'nın Taşra Teşkilatında hizmet veren sağlık birimleri için açtığı ilan tam bir skandalı ortaya çıkardı. 246 diş hekimi, 32 eczacı olmak üzere toplam 278 sözleşmeli personel alımı hakkındaki ilan metni 07.07.2008 tarihinde duyuruldu. İlana başvuru süresi de bir hafta olarak belirlendi. Bu süre içerisinde başvurularını gerçekleştiren adaylar kura çeklişini beklemeye başladı. Ancak ilana başvuranlar arasında özellikle de Ege bölgesi ve büyükşehirleri tercih edenlerden 100'ün üzerinde aday, evrak eksikliği nedeni ile kuraya alınmayacaklarını öğrendi. Kuraya katılma haklarını kaybeden adaylar olayın şokunu atlattıktan sonra Sağlık Bakanlığı'na dilekçe ile başvurarak, ek süre talep etti. Ancak bu girişimden de olumlu sonuç alınamadı. Ancak kuranın çekileceği gün diş hekimlerinin imdadına noter yetişti ve "Kurada uygunsuz gelişmeler tespit edilmiştir" diyerek, kuranın durdurulmasını talep etti. Bunun üzerinde de Sağlık Bakanlığı olayı inceleme altına aldı ve kurayı iptal etti. Ulaştığımız Sağlık Bakanlığı yetkilileri ise kuranın iptalinde; dikkat çeken hatalar ve suistimale yakın gelişmeler tespit edildiğini bu nedenle konuyla ilgili detaylı incelemin devam ettiği bilgisini verdiler. Bakanlık ayrıca konu ile ilgili şu açıklamayı da kamuoyu ile paylaştı.

İŞTE O AÇIKLAMA
Bakanlığımız Taşra Teşkilatında hizmet veren sağlık birimleri için, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesine tabi sözleşmeli personel statüsünde istihdam edilmek üzere Kura ile (246) Diş Tabibi, (32) Eczacı olmak üzere toplam (278) sözleşmeli personel alımı hakkındaki ilan metni 07.07.2008 tarihinde yazılı basın ve internet aracılığı ile duyurulmuştur. Kura başvuruları; 14 – 18 Temmuz 2008 tarihleri arasında www.yenipbs.saglik.gov.tr (PBS) internet adresi üzerinden kabul edilmiştir. Kuraya başvuranların başvuru formları ile kura başvurusu için gerekli diğer belgeleri 24 Temmuz 2008 Perşembe günü saat 18.00’a kadar Bakanlığımızda olacak şekilde APS veya özel kargo ile göndermeleri istenmiştir. Ancak, internet ortamında yapılan başvurular ile bu başvurulara ilişkin Bakanlığımıza intikal eden belgelerde eksiklikler tespit edilmiş, bu eksiklikler dikkat çekici bulunduğundan 31.07.2008 günü yapılan Diş Tabibi pozisyonlarına ilişkin kura sonuç işlemleri durdurulmuştur. Konu, Bakanlığımız Teftiş Kurulu Başkanlığına intikal ettirilmiş olup yapılacak inceleme neticesinde yeniden duyuru yapılacaktır.

KADIN DOKTORUN ASKERLİK BELGESİ EKSİKMİŞ!

Kuraya eşi ile birlikte katılan ve adını vermek istemeyen bir diş hekimi yaşanan süreci ise şöyle anlattı: "Ben ve eşim birlikte kuraya başvurduk. Önce internetten bir form doldurmak ve ardından çıktı almak gerekiyor. Sonra da sabıka kaydı, noter tasdikli diploma örneği gibi evrakları toplayıp Ankara'ya posta yolu ile gönderiliyor. Biz bu işlemlerin tamamını yaptık. İkimiz de Balıkesir Edremit'i tercih ettik. Ancak kuraya az bir süre kala bize evrak eksikliği nedeni ile kuraya giremeyeceğimiz ve hakkımızı kaybettiğimiz söylendi. Hangi evraklar yok sorusuna ise; "Eşinizin hiç bir evrakı yok, sizin de diplomanız yok" dendi. Oysa biz bunları eksiksiz koyduk. Durumdan şüphelenince kısa bir araştırma yapıp bu konu da çok fazla mağdurun olduğunu tespit ettik. Zaten Kura da iptal oldu. Ancak kulağımıza bu konuda bir çok şaibe geliyor. Bugüne kadar çok fazla inasn mağdur olmuş olabilir. Çünkü Edremet'i seçen 5 insan  varsa ikisini elerseniz diğerleri kazanır"

Öte yandan yine Sağlık Bakanlığı yapılan araştırmalarda bazı kadın adayların askerlik belgesi yok diye kuraya atanmadığı bilgisini de vererek, "Burada hatanın dışında başka durumlar söz konusu olabilir, inceleme devam ediyor" açıklamasını yaptılar.

 habertürk



Bu haber 673 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,582 µs