En Sıcak Konular

Islak mayoyla oturmayın!

20 Ağustos 2008 15:35 tsi
İdrar yolu enfeksiyonuna neden oluyor.

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Turgut, ıslak mayoyla vakit geçirilmesi durumunda, özellikle kadın ve çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu meydana gelebildiğini bildirdi.

Prof. Dr. Turgut, sıcak havalarda serinlemek ve yüzmek arzusuyla akın edilen havuzların bulaşıcı hastalıklar açısından tehlikeli olabildiğini belirterek, "Su sirkülasyonu iyi olmayan ve iyi dezenfekte edilmeyen havuzlara girilmesi sonucu hepatit A ve E, giardia, criptosporidium, leptospira, koli basili, paratifo, tifo ve dizanteri gibi ateşli ishal yapan mikroplarla karşılaşılabilmektedir. Cilt enfeksiyonları, göz ve mantar hastalıkları da havuzdan bulaşanlar arasındadır" dedi.

Islak mayoların da tehlikeli olabildiğini ifade eden Turgut, "Islak mayoyla vakit geçirilmesi sonrası özelliklerle kadınlarda ve çocuklarda idrar yolu enfeksiyonu daha fazla gelişebilmektedir" diye konuştu.

Havuzda suyun asit oranına göre yeterli klor olması halinde bakterilerin diğer insanlara bulaşmadan öldüğünü aktaran Turgut, "Havuzlarda özellikle küçük çocuklar ve duyarsız kişiler sebebiyle dışkı ve idrar yoluyla aşırı kirlilik oluştuysa, klor da yeterli olmayacağı için boşaltılıp içinin iyice temizlenmesi gerekmektedir. Bu tehlikelere karşı, havuza gireceklerin dikkat etmesi gereken tutum ve davranışlar vardır. Öncelikle şahsi bakımlarını iyi yapmaları, havuz suyunun klor konsantrasyonu ve asit (Ph) değerinin günlük ölçümünü sormaları ve uygun ölçülerde, kontrollü havuzlara girmeleri, girerken kurallara uyarak diğer kişileri de düşünerek sorumlu davranmaları önerilmektedir" şeklinde konuştu.

Cihan

 



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs