Kemalizm’in bir din olduğunu ilan etti! | " /> Kemalizm’in bir din olduğunu ilan etti! | "/>

En Sıcak Konular

Kemalizm’in bir din olduğunu ilan etti!

20 Ağustos 2008 17:27 tsi
Kemalizm’in bir din olduğunu ilan etti! “Atatürk’ü sevmiyorum” sözleriyle bir anda gündeme oturan Nuray Canan Bezirgan’dan ilginç sözler...

Medyada ilginç bir kavga var... Bir tarafta canlı yayında “Başıma bir iş gelmeyecekse Atatürk’ü sevmiyorum, sevmek zorunda mıyım” diyerek Türkiye’nin gündemine oturan, “Humeyni’yi seviyorum” ve “İngiliz sömürgesi olsaydık daha özgür olurduk” sözleriyle tartışılan Nuray Canan Bezirgan...

Diğer yanda ise yıllardır Bab-ı Ali’de dirsek çürüten Hürriyet gazetesi yazarı Tufan Türenç..

Peki kavga nereden çıktı ?

Aslında herşey Bezirgan’ın katıldığı bir canlı yayında Atatürk’e karşı olan düşüncelerini açıklamasıyla başladı, günlerce yazıldı çizildi tartışıldı hatta hakkında soruşturma bile açıldı. Ancak Cumhuriyet Savcısı “Mustafa Kemal Atatürk ulusal bir kahramandır. Türk tarihi ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ve dünya tarihinde ulusal kahraman, devrimci olarak hak ettiği yeri almıştır. Atatürk, birisi kötü söz söyledi diye ne küçülür, ne de değerini korumak için özel kanunlara ihtiyaç duyar. Atatürk’ün hilafetçiler, şeriatçılar, bölücüler tarafından istenmediği, sevilmediği bir gerçektir. Sevmek ya da sevmemek bir gönül işidir, yani yürektedir. Eğer şüpheliler Atatürk’ü sevmiyorlarsa, Atatürk değerinden hiçbir şey kaybetmez.” diyerek takipsizlik kararı vermişti.

Gelelim Tufan Türenç’e...

Tufan Türenç medyanın eski ağabeylerinden biri.. Önceki gün “Bak delikanlı! Atatürk’ü sevmek bir ibadettir...” başlık bir yazı kaleme aldı.

1973 yılında 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ı Milliyet gazetesi muhabiri olarak takip ederken yaşadıklarını köşesine taşıyan Türenç ilginç bir anısını da okuyucusuyla paylaştı.

Celal Bayar bir akşam yemeğinde aralarında Tufan Türenç’in de bulunduğu 9-10 gazeteciyle bir araya gelmişti.

Bu yemek sırasında Türenç, Bayar’a dönüp

“Efendim. Bu kampanya boyunca yaptığınız konuşmalarda sizin Atatürk'e karşı büyük bir sevgi ile bağlı olduğunuzu gördüm. Doğrusu biraz şaşırdım. Çünkü ben sizin Atatürk'ü bu kadar sevdiğinizi bilmiyordum. Kusura bakmayın ama bu kampanyada yaptığınız içten konuşmalardan sonra size karşı bazı haksız önyargılar içinde olduğumu anladım." demişti.

Celal Bayar genç gazetecinin bu sözlerini, “Bak delikanlı! Dikkat et! Atatürk’ü sevmek bir ibadettir...” diyerek yanıtlamıştı.

İşte Celal Bayar’ın bu sözleri, Atatürk’ü sevmiyorum diyen Nuray Canan Bezirgan’ı o kadar rahatsız etti ki Celal Bayar’ı “Kemalizm dininin ilk şartını yani amentüsünü yerine getirmekle” eleştirdi.

Evet yanlış okumadınız. Kemalizm şimdi de bir din oldu..

Ancak asıl fırtınayı kopartan Tufan Türenç’in “Bu anıyı yirmili yaşlardaki "Atatürk'ü sevmiyorum, Humeyni'yi seviyorum" diyebilen genç bir neslin nasıl yetiştirildiğini anlatabilmek için yazdım.” ifadesini kullanmasıydı..

Türenç’in bu göndermesi Bezirgan’ı çok kızdırdı.

Bezirgan bir Selamhaber adlı bir haber sitesindeki yazısında “Anlatamıyor çünkü anlatabilmesi için önce karşısındakini anlamaya çalışması gerekir ki doğru anlatabilsin” oldu.

Ve bundan sonrasında döktürdü,

“Algılama paradigması anlamasına engel yapılandırıldığı için anlayamıyor ve bu yüzden anlatacak bir şey bulamıyor. Sadece anlatacağım diyor ama anısını… anlatıyor…”

İkili ayrıca İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad’ın İstanbul ziyareti konusunda da karşı karşıya geldi.

Tufan Türenç yazısında geçtiğimiz günlerde İstanbul’a gelen ve Sultanahmet Meydanı’nda binlerce insanın alkışlarıyla karşılanan Ahmedinecad’ı işaret ederek,

“Atatürk'ü ziyaret etmemek için Ankara'ya uğramayan İran Cumhurbaşkanı'nı büyük bir hüsnü kabulle ağırlayan devlet adamlarının, onu alkışlayan halkın okuması için yazdım.
Bayar'ın sözü belki onların yüzlerini biraz kızartır diye düşündüm.” diyor.

Ancak Bezirgan’ın buna da itirazı var:

“Halkın yüzü Müslüman bir lideri alkışladı diye mi kızaracak? Kalbinden İslamî değerleri söküp atamadığınız halkın kimi alkışlamasını bekliyordunuz? Alkışlanan Bush ya da Siyonist Sharon mu olmalıydı? Ya da Olmert… Bunlar mı gerekçeydi halkı tebrik etmeniz için?”

O gün Sultanahmet’te binelrce kişi tarafından karşılanan ABD Başkanı Bush da, Rusya lideri Putin de, Almanya Başbakanı Merker de olsa yine HABER3.com’un habercilik anlayışı nedeniyle haber olurdu. Çünkü o gün oraya gelen bir türkücü, bir şarkıcı bir futbolcu değildi... Bir cumhurbaşkanıydı. Peki o zaman bu gövde gösterisine dönüştürülen şamata neydi ? Neyse... Biz kavgamıza dönelim...

Türenç yazısını aşağıdaki satırlarla sürdürüyor,

“Ben yobazların, siyasi İslamcıların Atatürk'ten nefret ettiklerini biliyorum.
Ellerinden gelse Atatürk adını beyinlerden kazıyacaklarına da eminim.”

Bu sözler de Bezirgan’ın sert yanıtıyla karşılaşıyor. Bezirgan bu sefer üslubunu daha da sertleştirip,

“Bana kalırsa “Atatürkçüler” yobaz tanımına daha uygun bir profil çizmekle birlikte, dindar insanların Atatürk’ten nefret ettikleri de koca bir yalan.
Çünkü halkın Mustafa Kemal’i gerçek kimliğiyle tanımasına müsaade edilmedi. Şahsen bu milletin Mustafa Kemal’i gerçek kimliğiyle tanımaya ihtiyacı olduğu kanaatindeyim…
Ki böylelikle dayatmalarla, masallarla, hikâyelerle değil halk kendi tercihiyle sever, benimser içselleştirir ya da reddeder.
Halka böylesi bir tercihi bile çok görüp kayıtsız şartsız sevmeyi, itaati hatta tapınmayı dayatanların Atatürkçülük gibi bir dertlerinin olduğuna da inanmıyorum aslında.
Halkın küllendirilmiş imanı, duyguları uyanır da saltanatımız son bulur korkusundan başka bir şey değil bunların ki…” yanıtını veriyor.

Türenç son noktayı,

“Onlara yanıt olarak rahmetli Bayar'ın sözünü yineleyelim:
"Atatürk'ü sevmek bir ibadettir."” diyerek koyarken, Bezirgan örneklerini sürdürüyor..

Oysa bu tartışmalar sürerken Kur’an-ı Kerim’in ders veren ayetleri gözden kaçırılıyor.

“İman edip yararlı işler yapanlar ise, muhakkak Rahman, onlar için bir sevgi verecek, gönüllere sevdirecektir. (MERYEM SURESİ 96)”

Herhalde üzerinde yaşadığımız bu vatanı koruyanlar, bir ülkenin bütünlüğüne zarar vermek isteyenlere karşı göğsünü siper edenler “Yararlı işler yapmışlardır” diye düşünüyoruz...

HABER3.com



Bu haber 1,431 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,338 µs