kızdıracak iddia | " /> kızdıracak iddia | "/>

En Sıcak Konular

Afganlardan ABD'yi kızdıracak iddia

20 Ağustos 2008 17:43 tsi
Afganlardan ABD'yi kızdıracak iddia AB, Afganistan'daki El Kaide üslerinin yerini biliyor, ama vurmuyormuş. Peki neden? Çünkü Afganistan'da istikrarsızlık istiyormuş. Bunu kim mi söylüyor? Afganlar!

Afganlar, ABD'nin Pakistan'daki El Kaide üslerinin yerlerini bildiğini, ancak daha geniş küresel hedefler için bu ülkedeki varlığını haklı çıkarmak amacıyla istikrarsız bir Afganistan istediğinden, bu üsleri vurmadığına inanıyor.

Sonunda Afganistan bile bunu dile getirdi. El Kaide terör örgütünün kökünü kazımak için Atlantik ötesinden "teröre karşı küresel savaş" ilan edip 7 yıl önce, Ekim 2001'de Afganistan'a, ardından da Irak'a giren ABD'nin asıl niyetinin bu olmadığı Afganlılar da anladı. 

Resmi Anis gazetesinin haberinde, ABD'nin her zaman militanlara her nerede olursa olsunlar saldıracağını söylediği, ancak gerçekte bunu yapmadığı belirtilerek, "Afgan halkı uzun süredir yabancıların, özellikle İngiltere ve ABD'nin bu tür iddialarından şüphe ediyor ve terörizm ile El Kaide'yi yok etme konusundaki güvenleri azaldı" denildi.

Haberde, "kimsenin, Taliban'ın eğitim gördüğü ve silahlandığı bölgeler ortadan kaldırılana kadar Afganistan'da istikrar ve barışın yeniden inşa edileceğine inanmadığı" kaydedildi.

"ABD, AFGANİSTAN'DA KALMAK İSTİYOR ÇÜNKÜ..."

Anis gazetesi, Afganların, Washington yönetimin, İran ve Orta Asya'da petrol ve gaz üreticisi ülkelerle sınırı olan Afganistan'ın coğrafi konumu nedeniyle bu ülkedeki askerlerinin varlığını haklı çıkarmak için Afganistan'daki istikrarsızlığın sürmesini istediğine inandığını yazdı.

Afganistan hükümeti, Pakistan'ı Taliban ve El Kaide militanlarını sınırötesi saldırılar düzenlemeleri için eğitmek ve bunlara maddi destek sağlamakla suçluyor.
ABD'nin liderliğindeki koalisyon güçlerinin, 11 Eylül saldırılarının arkasında olduğu söylenen El Kaide liderlerini teslim etmeyi kabul etmeyen Taliban yönetimini devirmesinden yaklaşık 7 yıl sonra örgütün liderleri hala kaçak ya da Pakistan'da saklandıkları sanılıyor.

Afganistan'da 70 binden fazla yabancı asker görev yaparken, Batılı liderler, Afganistan'daki askerlerin çekilmesiyle ilgili takvim belirlemedi. Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai de son aylarda Taliban direnişçilerine karşı yapılan hava saldırılarının, sivillerin ölümünden başka bir işe yaramadığı eleştirisinde bulunuyor.

 aa



Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,011 µs