Emniyet'te kırmızı alarm! | " /> Emniyet'te kırmızı alarm! | "/>

En Sıcak Konular

Emniyet'te kırmızı alarm!

21 Ağustos 2008 08:03 tsi
Emniyet'te kırmızı alarm! Mersin'de hain tarafından havaya uçurulan bomba araçtan 2 tane daha olduğu ortaya çıktı.

İstihbarat Daire Başkanlığı'nın plakalarına kadar belirleyip Emniyet Müdürlükleri'ni uyardığı 3 bomba yüklü araçtan 1'i Mersin'de patladı. İkincisi Ankara'da aranıyor, üçüncüsü Adana-İzmir hattında takip ediliyor.Mersin'de 13 polis memurunun yaralandığı patlamadan 10 gün önce Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nın Urfa, Diyarbakır, Antalya, Adana ve Mersin Emniyet Müdürlükleri'ni intihar eylemleri konusunda uyardığı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı içerisinde A-4 plastik patlayıcı bulanan plakaları da tespit edilen 3 otomobilin ihbarını Gaziantep, Adana, Mersin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Ankara, İstanbul ve İzmir Emniyet Müdürlükleri, çok gizli kripto ile uyarıldı.

3 ARAÇTAN BİRİ MERSİN’DE PATLADI

Yazıda saldırganların hedefinin emniyet binaları olduğu kaydedildi. İşte plakaları belli 3 araçtan biri önceki gün Mersin'de patladı. Diğeri Ankara'da aranıyor, üçüncüsü ise Adana-İzmir hattında takip ediliyor. Hatay Özel Harekât Şube Müdürlüğü’nün bahçe duvarına 13 kilogramlık cep telefonu düzenekli A-4 plastik patlayıcı ile eylem yapmak istediği sırada özel tim tarafından vurularak etkisiz hale getirilen PKK’lı Orhan Caner’in de canlı bomba olduğu anlaşıldı. Caner’le birlikte iki canlı bombanın da Kuzey Irak’tan yurda girdiği belirlendi. 27 J 6836 plakalı aracın nokta olarak yeri tespit edilemedi.

GÜVENLİK MERSİN’DE YOĞUNLAŞTI

Söz konusu aracın, Mersin Emniyet Müdürlüğü’ne saldırıda kullanacağına yönelik bilginin üzerine güvenlik önlemleri Mersin’de yoğunlaştırıldı. Diyarbakır, Gaziantep ve Adana’da içinde canlı bombanın yer aldığı araç bulunamadı. İstihbarat Dairesi, bunun üzerine Mersin Emniyeti’ni alarma geçirdi.

Adresi Gaziantep’te boş bir arazi olarak gözüken beyaz Mazda’yı galeriden satın alan kişinin de PKK militanı olduğu saptandı. Ancak, bu kişi kayıplara karıştı. Mersin polisi, otoyolda önceki gün geniş güvenlik önlemi aldı. Özel Harekât, Terörle Mücadele ve Asayiş ekipleri otoyola konuşlandırıldı.

POLİS SAĞ YAKALAMAK İSTEDİ

Polis, PKK’lı militanı sağ ele geçirmek için trafik kontrolünde durdurmak istedi. Otoyoldaki trafik kontrolünde ‘dur’ ihtarı yapılan bomba yüklü araç, ihtara uymayarak kaçmaya başladı. İçinde 9 Özel Tim mensubunun bulunduğu Land Rover araç kaçan arabanın ardına düştü. Yaklaşık 5 dakikalık kovalamacanın ardından özel timciler kaçan arabanın önünü kesti. Özel timcilerin araçtan inip kendilerine hamle yaptığını gören canlı bomba da uzaktan kumanda tertibatlı bombayı infilak ettirdi.

TERÖRİSTİN KOD ADI FIRAT

Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Mersin çıkışı olan eski Gözne gişeleri yakınında önceki gün “dur” ihtarına uymayan 27 J 6836 plakalı aracın Mersin Emniyet Müdürlüğü’nü hedef aldığı belirlendi. Özel Timciler’in önünü kesmesi ile araç içindeki 15 kiloluk A-4 plastik patlayıcıyı infilak ettiren PKK’lı teröristin kod adının Fırat olduğu tespit edildi. Teröristin kimliği parçalara ayrılan cesedin kopmuş parmaklarından alınan izden belirlendi. Canlı bombanın Kuzey Irak’tan eylem için 10 gün önce Türkiye’ye gönderildiği telefon dinlemesinden anlaşıldı.

Kafasında şarapnel parçasıyla yaşayacak

Mersin'de meydana gelen ve 13 polis memurunun yaralanmasıyla sonuçlanan patlamada ağır yaralanan Ferhan Tek, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce tahsis edilen helikopterle Ankara'ya sevk edildi. Başına isabet eden şarapnel parçalarından yaralanan Tek'in beyin zarının yırtıldığını ifade eden doktorlar, genel durumunun iyi olduğunu, ancak yoğun bakım ünitesinde tedavi gören tüm hastalar gibi Tek'in de hayati tehlikesinin bulunduğunu vurguladılar. Halen kafatası içerisinde bulunan şarapnelin küçük bir ihtimalle bile olsa yaşam kalitesini düşüren felç gibi hastalıklara davetiye çıkarabileceğini anlatan yetkililer, şöyle konuştular:

PARÇALAR ÇIKARILMAYACAK

''Başındaki parçanın çıkarılması tehlike arz eder. Çünkü parça çıkarılmak istenirken, beyine daha fazla zarar verilebilir. Zaten kafadaki zarar gören bölüm tedavi edildikten sonra şarapnelin vücutta bulunması yaşamsal olarak hiçbir sorun teşkil etmez.'' Polis memurluğunda 14 yılı tamamlayan 2 çocuk babası 41 yaşındaki Tek'in 6 yıl sonra emekli olacağı öğrenildi. Patlamanın ardından Eskişehir'den gelen anne Perihan Tek (72) ise 4'ü erkek 6 çocuğunun bulunduğunu belirterek, ''Ben hepsini ne emeklerle büyüttüm. Ama tek tesellim benim oğlum gibi tüm polislerin sağ olması'' dedi.

VALi AKSOY: HEDEFLERi MERSiN’Di

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, ''patlamayı gerçekleştiren şahsın takip edildiği yönündeki bilgiler var. Örgüt bağlantısı, şahsın kimliği konusunda bilgi var mı?'' yönündeki soru üzerine şunları söyledi: ''Bizde aracın Diyarbakır'dan takip edildiği, hedefin Emniyet Müdürlüğü olduğu yönünde bir bilgi yok. Tabii ki hedef Emniyet Müdürlüğü ve bir başka alan olabilir, ama o noktada da çok kesin bir ifade kullanmamız mümkün değil. Ama netice itibariyle hedef Mersin'di.''

Patlayıcının etrafa yayılması göz önünde bulundurulduğunda çok etkili bir madde olduğu yönünde bilgilerin mevcut olduğunu anlatan Aksoy, şunları kaydetti: "Olay adli bir konu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı ve ilgili savcı arkadaşımız tarafından inceleme ve soruşturma yürütülmekte.”

bugün



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,018 µs