En Sıcak Konular

Uçaktaki Türk'ün kimliği belli oldu

21 Ağustos 2008 08:10 tsi
İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'nda kalkış sırasında düşen uçakta bulunan Türk yolcunun,kimliği belli oldu.

İspanya'nın başkenti Madrid'deki Barajas Havaalanı'nda kalkış sırasında düşen uçakta bulunan Türk yolcunun, Aliağa Gemi Söküm Sanayicileri Derneği İkinci Başkanı Mustafa Erdil olduğu öğrenildi.

Daha önce yapılan açıklamalarda, düşen uçaktan bilet aldığı belirtilen ve ismi Mehmet Erdil olarak açıklanan kişinin Mustafa Erdil olduğu kesinleşti.

Mustafa Erdil'in Aliağa'daki evinde, yakınları tedirgin bir bekleyiş içine girdi.

Erdil'in kardeşi Hayri Erdil, yaptığı açıklamada, Mustafa Erdil'in dün sabah 06.00 uçağıyla günübirlik bir iş toplantısı için İspanya'ya gittiğini, aynı gün 13.00 uçağıyla dönüş yapmasını beklediklerini söyledi. Ancak kardeşiyle havaalanındayken telefonla görüştüğünü, uçağın 1.5 saat rötar yaptığını, saat 14.45 uçağıyla hareket edeceğini söylediğini dile getiren Erdil, ''Kendisinin uçak listesinde adını teyit ettim. Şu ana kadar açıklanan 25 yaralı arasında ismi yer almıyor. Biz de bekleyiş içindeyiz'' dedi.

Erdil'in eşi Özlem Erdil, gazetecilere eşinin durumuyla ilgili net bir bilgi alamadıklarını söyledi.

Erdil'in arkadaşı ve Derneğin Genel Sekreteri Nevzat Sarıaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Mustafa Erdil'in iş için İspanya'ya gittiğini belirterek, kendisinden şu ana kadar haber alınamadığını ifade etti.

Erdil'in düşen uçaktan bilet aldığını ancak ölen ya da yaralanan isimler arasında görülmediğini anlatan Sarıaslan, ailesi ve yakınlarının tedirginlik içinde olduğunu, İspanya'dan umut veren bir haber beklediklerini kaydetti.

Ailesinin şu anda konuşacak durumda olmadığını dile getiren Sarıaslan, ''Oğlu Günalp Erdil, İspanya'ya gitmek üzere İstanbul'a hareket etti. Tüm yakınları evlerinde bir araya geldi. Şu anda konuşacak bir şey yok. Herkes umutlu bir haber alabilmeyi umuyor, dua ediyor'' dedi.

-ALİAĞA KAYMAKAMI BULGURLU

Bu arada olayı duyan Aliağa Kaymakamı Emin Osman Bulgurlu da Erdil'in evine geldi. Kaymakam Bulgurlu, Madrid'deki Türk büyükelçiliğinden alınan bilgiye göre Erdil'in isminin şu anda ölen ya da yaralanan isimler arasında yer almadığını, yarın bir açıklama yapılmasının beklendiğini söyledi.

Bulgurlu, ''Çok değerli bir arkadaşımız. İnşallah o uçağın içinde değil. Uçağın içindeyse bile İnşallah yaralılar arasındadır. Şu anda ilan edilen bir şey yok'' dedi.

-SEVİLEN BİR İŞADAMI

Evli ve 3 çocuk sahibi olan Mustafa Erdil (54), Aliağa'da Gemi Söküm Sanayicileri Derneği'nin yanında çeşitli sivil toplum örgütlerinde aktif olarak görev alıyor.

Erdil, 1984 yılından bu yana kendisinin kurduğu Dörtel Gemi Söküm Limited şirketiyle gemi söküm sektöründe faaliyet gösteriyor. Mustafa Erdil, Aliağa'nın sevilen simaları arasında yer alıyor.

AA




Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,112 µs