Ergenekon izleri | " /> Ergenekon izleri | "/>

En Sıcak Konular

Yayınevi cinayetinde Ergenekon izleri

21 Ağustos 2008 08:21 tsi
Yayınevi cinayetinde Ergenekon izleri Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetinin sır perdesi aralanıyor. Olayın, 5 gencin işlediği basit bir cinayet olmadığını savunan mağdur avukatlarının tezi güçlenmeye başladı.

Olayın kilit isimlerinden Varol Bülent Aral'ın Ergenekon terör örgütüyle irtibatının tespit edilmesi bu iddiayı güçlendirecek nitelikte. Misyoner cinayetinden kısa süre önce Adıyaman'da Kalaşnikof'la yakalanan Aral, silahı bir çocuğun elinden aldığını iddia etmişti. Silah sebebiyle cezaevine giren Aral, tahliye olunca bu kez emniyet müdürünü tehdit etmekten hapis yatmış. Adliye çıkışında sarf ettiği, "Veli Küçük gibi vatansever insanlar cezaevinde olmamalı." sözü de basında yer almıştı.

Malatya polisi, Ocak 2008'de otogarda esrarengiz bir ajanda buldu. İçinde Ergenekon'la ilgili bilgilerin yer aldığı siyah ajandayı incelemeye alan güvenlik güçleri, bunun Varol Bülent Aral'a ait olduğunu belirledi. Ajandada, Ergenekon sanıklarından Kemal Kerinçsiz'in telefon numaralarının yanı sıra Ümraniye'de 27 el bombası ele geçirilmesinin ardından tutuklanan emekli Binbaşı Zekeriya Öztürk'ten de bahsediliyor. Ayrıca Ergenekon'un, emirleri şahıslardan değil direkt olarak 'Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nden aldığı belirtiliyor. Veli Küçük'ün isminin karşısında 'Yeni görevi askerî kanat' ifadesi yazılı. Aral, ajandanın kendisine ait olduğunu kabul etti; ancak söz konusu notların 'yazmayı düşündüğü kitapta değineceği konuların müsveddesi' olduğunu ileri sürdü. Zirve Yayınevi'nde çalışan 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 10. duruşması bugün görülecek. Halen Adıyaman'da olduğu öğrenilen Varol Bülent Aral da polis zoruyla adliyeye getirilecek.


Varol Bülent Aral'ın ismi sanık Emre Günaydın'ın ifadelerinde de yer almıştı. Günaydın, yerel bir gazetede çalışırken ismini 'Bülent Varol' olarak bildiği Varol Bülent Aral'la tanıştığını anlatmıştı. Aral'ın, Hıristiyanlık ve misyonerliğin PKK ile bağlantılı olduğunu söylediğini aktaran Günaydın, ifadesinde şu bilgileri vermişti: "O günlerde kendisi ile bir eve gittik. Bu bekar eviydi, orada ikimiz vardık. Ben girişteki masanın üzerinde PKK'nın Avrupa Konseyi Raporu diye bir kağıt gördüm. Abi bu ne? dedim. PKK'nın Avrupa Konseyi'ne sunduğu rapor olduğunu söyledi. Yine Hıristiyanlığın, misyonerliğin vatanı yıkma amacı olduğunu anlattı. Ben 'birilerinin buna dur demesi lazım değil mi?' dedim. O da bana 'O zaman sen çık dur de' dedi. 'Bu iş nasıl olacak?' dediğimde 'Sana devlet desteği sağlarız' karşılığını verdi."

Şanlıurfa Hilvan Cezaevi'nde yatmakta olan Ercan G. isimli şahıs da, soruşturma kapsamında verdiği ifadede, Varol Bülent Aral ile Adıyaman'da aynı cezaevinde kaldığını, Zirve Yayınevi cinayetinden bir hafta önce Emre Günaydın'ın Aral'ı cezaevinde ziyaret ettiğini öne sürdü. Adıyaman Kapalı Cezaevi Müdürlüğü, 23 Mart-24 Mayıs tarihleri arasında Aral ile Ercan G.'nin aynı odada kaldıklarını savcılığa bildirdi.

Ayrıca sanıkların ifadelerine göre cinayetin 16 Nisan'da gerçekleştirilmesi planlandı. Ancak son anda tarih 18 Nisan'a alındı. Sanıklar bu değişikliğin sebebi konusunda net bir bilgi veremedi. Aynı gün Malatya'daki İnönü Üniversitesi'nde ilginç bir konferens vardı. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon, cinayetin işlendiği gün "21'inci Yüzyıl Başlangıcında Kuşatılmış Türkiye" konulu bir konuşma yaptı.

18 Nisan 2007 günü Malatya'daki Zirve Yayıncılık'ta meydana gelen olayda misyonerlik yaptıkları ileri sürülen Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Alman vatandaşı Tilmann Ekkehart Geske öldürülmüştü. Zanlılar Hamit Çeker, Abuzer Yıldırım, Salih Gürler ve Cuma Özdemir, terör örgütü kurmak, üye olmak ve terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde adam öldürmek, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak suçlamasıyla tutuklanmışlardı. Balkondan düşerek yaralanan sanık Emre Günaydın da tedavisinin ardından cezaevine gönderilmişti
 
zaman



Bu haber 324 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,577 µs