FLAŞ! İzmir'de hain saldırı! | " /> FLAŞ! İzmir'de hain saldırı! | "/>

En Sıcak Konular

FLAŞ! İzmir'de hain saldırı!

21 Ağustos 2008 09:35 tsi
FLAŞ! İzmir'de hain saldırı! İzmir'de polis servis minibüsü geçişi sırasında meydana gelen patlamada 16 kişi yaralandı.

İzmir'in Yağhaneler Semti, Buca Kavşağı yakınlarında bu sabah teröristler, polis servis aracı ve bir askeri araç geçerken bir bina önüne park ettikleri bomba yüklü otomobili infilak ettirdi. Korkunç patlamada servis aracındaki 7 polis ve askeri araçtaki 3 asker ile çevredeki 6 sivil olmak üzere 16 kişi yaralandı.

Olay bu sabah saat 07.45 sıralarında Yeşillik Caddesi'nde Elka Durağı yakınında meydana geldi. İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli Çevik Kuvvet polislerini taşıyan servis aracı ile arkasından giden askeri otomobilin geçtiği sırada, üç katlı binanın önünde park halindeki bir otomobilde patlama meydana geldi. Polis servis aracı, askeri araç ve çevredeki binaların hasar gördüğü patlamada ortalık kan gölüne döndü.

Patlamanın şiddetiyle bombalı aracın önüne park edildiği üç katlı evin ön cephe duvarları yıkılırken, çevredeki ev ve işyerlerinin de camları kırıldı.

BİR YARALININ DURUMU AĞIR

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen patlamada yaralı sayısının 16 kişi olduğu, yaralılardan asker Hüseyin Arısoy'un durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

İzmir Valiliği'nden alınan bilgiye göre, patlamada ağır yaralanan asker Hüseyin Arısoy'un Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındığı, hayati tehlikesinin halen devam ettiği bildirildi.

Aynı hastanede tedavi edilen Doğan Özden'in ise genel durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bozyaka'daki İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan Albay Ahmet Kılınç'ın hafif yaralı olduğu, polis memurları Hakan Baburhan'ın sol parmağında kesik olduğu, Abbas Kalender'in hafif yaralı olduğu, Sacit Kaskatı'nın sağ kaşında, Hüseyin Kirazdiken'in sol kulağında kesik bulunduğu kaydedildi.

Polis memurları Niyazi Suna, Ali Ermil ve Kenan Selçuk'un Buca Tıp Merkezi'nde tedavilerine devam edildiği, asker Murat Bekirgül'ün ise askeri hastaneye sevk edildiği, genel durumunun iyi olduğu bildirildi.

Patlamada sırasında caddede ve evlerinde bulunan Özgür Yenidoğan, Güler Gezer, Ayşe Yenidoğan, Ramiz Yenidoğan ve Mehmet Ali Yarar da yaralandı.

BOMBA UZAKTAN KUMANDAYLA İNFİLAK ETTİRİLMİŞ

Eşrefpaşa Polis Karakolu'nun eski yerinin yakınındaki polis lojmanlarına da yaklaşık 50 metre uzaklıkta patlatılan bombanın bulunduğu araç parçalandı. Yolu trafiğe kapatan polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, ilk belirlemelere göre bombanın plastik patlayıcı olduğunu ve uzak kumandayla infilak ettirildiğini, soruşturmanın sürdürüldüğü söyledi.

Patlamanın etkisiyle çevredeki evlerin de hasar gördüğü, çok sayıda evin camının kırıldığı görüldü.

Başka patlayıcı olabileceği ihtimalini değerlendiren polis, özel eğitilmiş köpeklerle bölgede arama yapıyor.

Çevredeki evlerde hasar meydana geldiği ve çok sayıda evin camının kırıldığı görülürken, vatandaşlar olayın ardından balkonlarına Türk bayrakları astı.


GÖRGÜ TANIĞI ŞOFÖR


Patlamaya tanık olan 35 DHT 08 plakalı belediye otobüsünün şoförü Ramazan Özdemircan, aracının 25-30 metre önünde meydana geldiğini anlattı.

Özdemircan, patlamanın meydana geldiği araçtan çevreye yayılan parçalardan otobüsün camının kırıldığını, bu sırada kendisinin de başından hafif şekilde yaralandığını, olaydan sonra otobüsteki yolcuların tahliye edildiğini kaydetti.

BAKAN YILDIRIM: “EMNİYET GÜÇLERİMİZ FAİLLERİ YAKALAYACAK”


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İzmir'de patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yürütülen yol çalışmalarını yerinde görmek amacıyla İzmir'de bulunan Yıldırım, Konak Eşrefpaşa semtinde meydana gelen patlamanın ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Yetkililerden bilgi alan Yıldırım, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kırsal kesimde hareket kabiliyeti kalmayan terör örgütünün, son dönemde eylemlerini şehirlerde alçakça sürdürdüğünü ifade etti.

Yıldırım, “Bu millet bu saldırıları lanetle kınıyor. Milletimiz daha da kenetlenerek mücadele edecek. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Emniyet güçlerimiz, gerekli çalışmaları yapacak ve faillerini yakalayacak” dedi.

Olay yerinde yetkililerle yaptığı değerlendirmede, bu tür terör saldırılarından sonra ikinci bir patlamanın meydana gelmesini önlemek üzere alınabilecek telekomünikasyon tedbirlerini ele aldıklarını bildirdi.

BAKAN ATALAY: DURAN BİR ARAÇ UZAKTAN KUMANDAYLA PATLATILDI

MGK toplantısına katılmak üzere İstanbul'a gelen İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İzmir'de bugün meydana gelen patlama ile ilgili olarak Atatürk Havalimanı'nda habercilerin sorularını yanıtladı. Bakan Atalay, bombanın bugün erken saatte duran bir araç uzaktan kumanda ile patlatıldığını ifade ederek, "Aracın içinde bomba düzeneği vardı ve 7 polisimiz yaralandı. Servis aracıyla gidiyorlardı. Ayrıca 3 askerimiz yaralandı. Askerimizin birinin durumu ağır ve ameliyata alındı. Apartmanlarda cam kırıkları oldu. Bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı"dedi.

hurriyet



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,528 µs