En Sıcak Konular

Bu iddialar baş ağrıtır!

21 Ağustos 2008 09:55 tsi
Bu iddialar baş ağrıtır!
Ergenekon savunucusunun skandal askerlik belgeleri ortaya çıktı.

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun askere gitmemek için sahte çürük rapor aldığı ileri sürüldü. Eminağaoğlu'nun 1988 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Sağlık Raporu alırken, 17 yaşındayken, 1984'te geçirdiği bir ameliyat sonrasında aldığı raporu askeri heyete yeniymiş gibi sunarak heyeti yanılttığı iddia edildi.

Eminağaoğlu'nun ameliyattan sonra 20 gün hastanede kalmasına rağmen, resmi belgede tahrifat yaparak, bu süreyi '4 yıl' gösterdiği ve askeri heyeti yanılttığı tespit edildi. Eminağaoğlu'na 15 Aralık 1988'de 'çürük' raporu veren Etimesgut Askeri Hava Hastanesi'nin bu tarihden 15 gün önce ise sağlam raporu verdiği tespit edildi.

84'TEKİ AMELİYAT RAPORUNU SUNDU

O dönemde düzenlenen raporlara göre, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu askere gitmemek için gerekçe gösterdiği ameliyatı 1984'te yani 17 yaşındayken oldu. O tarihte 20 gün süreyle istirahat alan Eminağaoğlu, 1988 yılında yani askeri muayene olduğu tarihe kadar başka bir sağlık raporu almadı. Eminağaoğlu, askeri muayenesini olurken heyete 1984'teki ameliyat ardından aldığı raporu sundu.

TARİHLER ÇELİŞKİLİ

Ancak Eminağaoğlu'nun muayenede askeri heyete sunduğu rapor üzerinde tahrifat yapıldığı belirlendi. Eminağaoğlu'nun Etimesgut Askeri Hava Hastanesi'nden aldığı Türk Silahlı Kuvvetleri Sağlık Raporu'ndaki bazı noktalardaki karalama işaretleri dikkat çekti. Eminağaoğlu'nun ameliyat sonrasında aldığı sağlık raporunda 18 Ekim 1984 tarihini 10 Ekim 1988 olarak değiştirdiği tespit edildi. Askeri heyete kendisini yeni ameliyat olmuş gibi gösteren Eminağaoğlu'nun çürük raporu aldıktan sonra eski ameliyat raporu ile Sağlık Raporu arasındaki tarih çelişkisinin ortaya çıkmaması için yeniden evrak üzerinde oynanarak tarihi 1984 olarak düzelttiği anlaşıldı.

4 YIL HASTANEDE TEDAVİ GÖRMÜŞ!

TSK Sağlık Raporu'ndaki tarih çelişkilerinden biri de Eminağaoğlu'nun hastanede yattığı süre... TSK'nın Sağlık Raporu'na göre, Eminağaoğlu, 18 Ekim 1984 tarihinde hastaneye yattı ve 30 Ekim 1988 tarihinde taburcu oldu. Yani Eminağaoğlu, hastanede 4 yıl 12 gün hastanede yattığını kanıtlayarak askeri heyetten sağlık raporu aldı. Eminağaoğlu'nun çürük raporu alırken farklı askeri heyetlerden görüş alınmadığı da belirlendi. Eminağaoğlu'nu muayene eden Yardımcı Askeri Tabip'in 'Heyet dolaşması gerekmez' raporu verdiği ve böylece çürük raporunun alındığı anlaşıldı.

RAPORDA 3 YAŞ BÜYÜK

Eminağaoğlu'nun çürük raporu almasına neden olan ameliyatla ilgili resmi belgedeki çelişkiler dikkat çekiyor. 1967 doğumlu olan Eminağaoğlu 1984 tarihinde ameliyat olmasına rağmen o tarihte 17 yaşında olması gerekiyor. Ancak Eminağaoğlu'nun yaşı Ameliyat Raporu'nda 20 olarak gösteriliyor.

SORULARA CEVAP VERMEDİ

Ömer Faruk Eminağaoğlu, Yeni Şafak'ın sorularını cevaplandırırken, bu konunun gündeme gelmesinin düşündürücü olduğunu söyledi. Eminağaoğlu, bu raporun 25 yıl önce alındığına dikkat çekerek, o tarihte birden fazla iki ameliyat olduğunu söyledi. Askerlik yapıp-yapmadığı sorularını cevapsız bırakan Eminağaoğlu, çok ciddi sağlık sorunlarının bulunduğunu söylemekle yetindi. Bu arada Eminağaoğlu'nun askerlik yapmamak için çürük raporu aldığıyla ilgili bazı suç duyurularının Adalet Bakanlığı'na da ulaştığı belirtiliyor. Bakanlığın ilgili ihbarları HSYK'ya ilettiği ileri sürüldü.

Askeri rapordaki gerekçe doktor teşhisinden farklı

Eminağaoğlu'na çürük raporu verilirken TSK Sağlık Yönetmeliği'nin 'D/45 f-6' kodu verilmiş. Bu kodun yönetmelikteki açılımı "Karaciğerin radikal tedavileri mümkün olmayan, komplikasyon veya fonksiyon bozukluğu yapmış tek veya multipl kistleri, peritoneal hydatidozis" şeklinde. Ancak ameliyat raporuna göre Eminağaoğlu'nda 'Priemer pretonit' yani 'pretonit iltihabı', 'Laparatomi-drenaj' yani ameliyat için karnın açılması, 'Bridektomi' hastalığı bulunuyor. Ancak bu üç hastalığın yönetmelikte 'D/45 f6' kodu verilen karaciğer rahatsızlığı ile ilişkisi bulunmuyor.

15 günde çürüğe çıktı

Etimesgut Askeri Hava Hastanesi'nden 15 Aralık 1988'de çürük raporu alan YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, o tarihten 15 gün önce aynı hastanede muayene oldu. Emineağaoğlu'na sağlam raporu verildi.

Yenişafak



Bu haber 791 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,543 µs