En Sıcak Konular

Erbakan'ın ilk misafiri kim oldu?

21 Ağustos 2008 11:05 tsi
Necmettin Erbakan'ı Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesindeki yazlığında ilk ziyaret eden kişi, eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından ''sürekli hastalık'' nedeniyle ''kayıp trilyon'' davasından aldığı ev hapsi cezası 19 Ağustosta kaldırılan kapatılan Refah Partisinin eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ı ilk ziyaret eden kişi, eski TBMM başkanlarından Hüsamettin Cindoruk oldu.

Tatilini Ayvalık'ta geçiren Cindoruk, Altınoluk'taki yazlığında ziyaret ettiği Erbakan ile 1 saat 50 dakika görüştü.

Cindoruk, Erbakan'a ''geçmiş olsun'' ziyaretinde bulunduğunu ifade ederek, Erbakan'ın 40 yıldır siyasetin içerisinde bulunduğunu ve kendisiyle zaman zaman çatıştıklarını anımsatan Cindoruk, ''kendisi saygı duyduğum bir zattır. Cezasının affedilmiş olmasını da sevinçle karşılıyorum. İnsancıl hukuk işlemiştir'' dedi.

Erbakan'ın sağlık durumu ve moralini nasıl gördüğünün sorulması üzerine Cindoruk, ''Sayın Erbakan'ın sağlık durumunu da moralini de iyi gördüm. Sohbet ettik. Tabii, böyle bir olay da sağlığını olumlu yönde etkilemiş'' diye konuştu.

-''ÇOK DOĞRU BİR KARARDIR''-

Cindoruk, Erbakan'ın kalan cezasının kaldırılmasının bazı çevrelerce eleştiri konusu yapılmasına ilişkin değerlendirmesini soran gazetecilere, şunları söyledi:

''Bir hukukçu olarak şunu söyleyeyim: Bu, af hadisesi değildir, bir infazın durdurulmasıdır. Sağlık koşulları insani nedenlerle uygun değilse infaz durdurulur. Yapılan da budur. Cumhurbaşkanının af yetkisini ben, bir af yetkisi olarak görmem. Pek tabii, birçok anayasa hukukçusu af yetkisi olarak görüyor. Benim görüşüme göre ise verilmiş cezaları durdurma ve yarattığı sonuçları insanlar açısından ortadan kaldırmaktır, insani bir olaydır. Çok doğru bir karardır. Bu kararı veren Cumhurbaşkanı'nı da kutluyorum."

-YAZLIĞA ZİYARETÇİ AKINI -

Bu arada, ziyaretçi akınının gözlendiği Erbakan'ın yazlığına gelenler korumalar tarafından ''Hocamız şu anda ziyaretçi kabul etmiyor. Cuma günü Ayvalıburun Camisi'nde namazını kıldıktan sonra sizlerle sohbet edecek'' denilerek kapıdan geri çevriliyor. Özellikle yabancı plaklı araçlarla yazlığın önüne gelen gurbetçilerden bazılarının, ''Hocamızın yaşadığı evi görmek istiyoruz'' diyerek korumalardan bahçeye girmek için izin istedikleri gözleniyor.

-İSKELEYİ KULLANMADI-

Öte yandan, daha önceki yıllarda tatil için geldiği yazlığının sahildeki iskelesine çıkarak bir süre kalan Erbakan'ın ''ev hapsi'' sırasında ve cezasının kaldırılmasının ardından, şu ana kadar iskeleyi hiç kullanmadığı ve cuma namazlarını da konutunda kıldığı öğrenildi. ''Ev hapsi'' sırasında, Erbakan'ın iskeleye çıkması ve cuma namazlarını Ayvalıburun Camisi'nde kılması için Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesindeki ''Denetimli Serbestlik Bürosun'dan izin alması gerekiyordu.

samanyoluhaber



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,069 µs