Eski rektörler CHP'ye! | " /> Eski rektörler CHP'ye! | "/>

En Sıcak Konular

Eski rektörler CHP'ye!

21 Ağustos 2008 11:12 tsi
Eski rektörler CHP'ye!
5 Ağustos'ta görev süresi biten rektörlerin CHP'den belediye başkan adayı olması bekleniyor. Peki hangi isimler aday olacak?

Görev süresi biten eski rektörlerin yerel seçimlerde CHP'den aday olacağı belirtiliyor. Ural Akbulut Ankara, Kadri Yamaç Çankaya, Mustafa Akaydın ise Antalya Belediyesi için düşünülüyor.

5 Ağustos'ta görev süresi biten rektörlerin CHP'den belediye başkan adayı olması bekleniyor. CHP, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ODTÜ Rektörü Prof.Dr. Ural Akbulut'u hazırlıyor. CHP'nin belediye seçimlerinde eski rektörleri aday göstermek için şimdiden temaslara başladığı öğrenildi.

28 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde CHP belediye başkan adayı olarak eski rektörleri siyaset sahnesine sürmeye hazırlanıyor. ODTÜ eski Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut'un CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Ural Akbulut 'ODTÜ'nün yıkılması' tartışmalarında da Melih Gökçek ile sert siyasi polemiklere girmişti.

Prof.Dr. Ural Akbulut'un, Deniz Baykal ile akraba olduğuna dikkat çekiliyor. Ural Akbulut'un eşi Oya Akbulut'un Deniz Baykal ile akrabalığının bulunduğu ortaya çıkmıştı. Akbulut'un kayınbiraderi Mehmet Uğur Neşşar da geçen dönem CHP'den milletvekili seçilmişti. Ural Akbulut, YÖK Kanunu'na tepki göstermek için rektörlerle birlikte Meclis'e gelmiş ve cüppesi ile CHP kürsüsünden konuşma yapmıştı.

AKAYDIN ANTALYA'DAN

Üniversitelerarası Kurul eski Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın da CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye başkan adayı oluyor. Akaydın'a Deniz Baykal tarafından 2004 yerel seçimlerinde adaylık önerilmişti. Akaydın'ın 28 Mart seçimlerinde CHP adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Akaydın'ın Çorum'lu olması nedeniyle Antalya'dan aday yapılmasına CHP Antalya İl Örgütü'nün karşı çıktığı belirtiliyor. Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanmayan Prof. Dr. Kadri Yamaç'ın ise Çankaya Belediye Başkan adayı olacağı iddia ediliyor. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz'ın yeniden aday gösterilmeyeceği bunun yerine Kadri Yamaç'ın aday yapılacağı konuşuluyor.

yenişafak



Bu haber 352 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,653 µs