En Sıcak Konular

Memur yüzde kaç zam istedi?

21 Ağustos 2008 11:41 tsi
Kamu-Sen'dan somut öneri geldi. Toplu görüşmelerin ikinci turu öncesi Başkan Bircan Akyıldız taleplerini açıkladı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, gelecek yıl memur maaşlarına yapılacak zam konusundaki taleplerini, ''Taban aylığa yansımak üzere 100 100 YTL'lik bir artış, emekli dul, yetimlerinin, köy korucularının ve üst düzey bürokratların maaşlarını da etkileyecek yüzde 5 5'lik bir zam yapılmasını istiyoruz'' diye açıkladı.

Akyıldız, toplu görüşmelerin 2. turu için Başbakanlık Merkez Bina'ya gelişinde yaptığı açıklamada, birinci turda oluşturulan komisyonlardan bir kısmının çalışmalarını tamamladığını, bir kısmının ise sürdürdüğünü söyledi.

Birinci turda görüşmelerde öncelikli olarak mali ve sosyal hakların ele alınmasının kararlaştırıldığını anlatan Akyıldız, buna uygun çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti.

Kamu çalışanlarına yapılan ek ödemelerin şeklini etik bulmadıklarını, ''bu çalışmanın sendikalarla bağlantısının bulunmadığı'' açıklamalarının doğru olmadığını dile getiren Akyıldız, bu konuda önceki toplu görüşmelerde sağlanmış ciddi mutabakat bulunduğunu kaydetti. Akyıldız, ''Bu açıklama bizleri üzmüştür, doğru değildir. Ek ödemelerin, toplu görüşmeler sürerken açıklanması doğru değildir. Kapalı kapılar ardında çalışma yapıp, uygulama alışkanlığından vazgeçilmelidir. Bunu etik bulmadığımızı, kamu çalışanlarını üzdüğünü belirtmek istiyorum'' dedi.

Akyıldız, ek ödemelere ilişkin düzenlemenin kamu çalışanlarının temsilcileriyle hazırlanmasının önemine işaret ederek, ''Bu sağlansaydı, şube müdürleri, diyanet, sağlık, tarım kesiminde çalışanlar ve özellikle emekliler açısından üzüntü yaratan problemler yaşanmayabilirdi'' diye konuştu.

Siyasi iradeden, mali ve sosyal haklarla ilgili kamu çalışanlarına ayrılan payın açıklanmasını istediklerini ancak şu ana kadar mali programdaki bilgiler dışında ellerinde veri bulunmadığını belirten Akyıldız, şunları kaydetti:

''Türkiye Kamu-Sen, bugüne kadar bir rakam açıklamamıştır ancak görünen odur ki biz yine talep edeceğiz, taleplerimiz üzerinden pazarlık yapma alışkanlığını siyasi irade devam ettirecek ve bir noktaya kadar bunu çekmeye gayret edecektir. Türkiye Kamu-Sen olarak 2009 yılında özellikle taban aylığa yansımak üzere 100 100 YTL'lik bir artışın yapılmasını istiyoruz. Yine emekli dul, yetimlerinin, köy korucularının ve üst düzey bürokratların maaşlarını etkileyecek yüzde 5 5'lik bir zammın yapılmasını istiyoruz.''

GİYİM YİYECEK VE ULAŞIM YARDIMI

Akyıldız, 930 bin sendikalı kamu çalışanının hakkını korumak zorunda olduklarını vurgulayarak, bu nedenle sendikalı kamu çalışanlarına bürüt asgari ücretin 1/12'si tutarında ''sendika ikramiyesi'' ödenmesini istediklerini söyledi. Akyıldız ayrıca, giyim, yiyecek, ulaşım yardımı gibi konuları da pazarlık konusu yapmak istediklerini ifade etti.

Vergi dilimlerinin genişletilip, vergi oranlarının düşürülmesi talebini dile getiren Akyıldız, enflasyon farkı konusunda da 3 ayda bir mahsuplaşmanın sağlanmasının daha faydalı olacağını söyledi.

AA



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,839 µs