kim ne alır? | " /> kim ne alır? | "/>

En Sıcak Konular

Bugün belediye seçimi olsa kim ne alır?

21 Ağustos 2008 18:01 tsi
Bugün belediye seçimi olsa kim ne alır? ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin yaptığı en kapsamlı yerel seçim anketinden çıkan sonuçların oluşturduğu tabloda partilerin alacakları oy oranlarına göre sıralaması şu şekilde gerçekleşiyor:

ANDY-AR Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin 11 -17 Ağustos 2008 tarihleri arasında gerçekleştirdiği seçim anketine göre önümüzdeki yerel seçimlerde AK Parti'nin oy oranını yüzde 60'lara çıkarma ihtimali var.

"Yüz yüze anket yöntemi" kullanılarak yapılan araştırmada 34 il, 112 ilçe ve 13 köy'de toplam 18.242 denek ile görüşüldü. Genel olarak AK Parti'nin oyu yüzde 56'larda gözüküyor.

BU PAZAR SEÇİM OLSA HANGİ BELEDİYE BAŞKANI'NA OY VERİRSİNİZ?

İstanbul hedefindeki belediyelerin başarı oranlarına bakıldığında, Şişli, Bakırköy ve Beşiktaş Belediyelerini mevcut başkanların tekrar kazanma ihtimali çok yüksek görülmektedir.

Ancak, Avcılar ve Kadıköy'de Ak Parti'nin adayları seçim sonucunu belirleyecek gibi görülüyor. Eğer Ak Parti bu belediyelerde teşkilat tabanından bir aday koyarsa şansı düşük görülmektedir. Fakat vitrin değişikliğine gidip, CHP seçmenine hitap edebilecek bir aday koyarsa oldukça çekişmeli bir seçim olacaktır.


İstanbul'da en fazla oy alabilecek belediye ise Fatih -Mustafa DEMİR ve Kartal-Arif DAĞLAR görülmektedir.


Çankaya'da mevcut Başkan Muzaffer ERYILMAZ başarılı görülmektedir.Ak Parti'nin bu belediye'yi kazanması zor görülüyor.


Bursa Nilüfer'de mevcut Başkan Mustafa BOZBEY 28 Mart 2004 seçimlerinde Ak Parti adayını zorlayarak başkanlığı elde etmişti. Ancak bu dönem Ak Parti'nin tüm Bursa genelindeki Belediyelerde başarılı olduğunu göz önünde bulundurursak, Nilüfer Belediyesi'ni de alma ihtimali yüksek görülmektedir.


Çanakkale'de mevcut başkan Ülgür GÖKHAN'ın oy potansiyeli, kendisine karşı olan kesimin oranından daha düşük çıkmaktadır. Ancak Çanakkale Ak Parti için oldukça riskli görülmektedir. Çünkü burada öne çıkan Ak parti adayı da araştırmalarda çıkmamaktadır.


Diyarbakır'da mevcut başkan Osman BAYDEMİR'in şu anda oy potansiyeli ile karşıtı olduğu kesimin oranı eşit olduğu görülmekte olup, Ak Parti oranı gittikçe yükselişte olduğu gözlenmektedir. Diyarbakır halkı tarafından başkana koşulsuz, şartsız destek verilmektedir. Ancak halkın büyük çoğunluğu yapılan hizmetler konusunda fikir sahibi değildir. Ak Parti'nin buradaki yapacağı çalışmalar sonucunda, Diyarbakır kalesini elde etmesi muhtemel görülmektedir.


İzmir'de mevcut başkan Aziz KOCAOĞLU'nun destek oranı halen düşüş göstermektedir. Bu İzmir'de PİRİŞTİNA ekolünden kaynaklanmaktadır. Başkan halen kendini İzmir halkına kabullendirememiştir. Ancak İzmir halkı başkana değil, oyunu CHP'ye vermektedir. CHP burada kimi koyarsa koysun oran değişmeyecektir. Ak Parti'nin bu kaleyi kırması oldukça zor, neredeyse imkansız görülmektedir.


Eskişehir'de mevcut başkan Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in destek oranı Türkiye ortalamasının çok üzerinde görülmektedir. Araştırmalara göre, Eskişehir halkının Yılmaz Hocası bir ekol olmuştur. Burada her hangi bir partinin şansı çok zor görülmektedir. BÜYÜKERŞEN, tahminlerimize göre 2009 yerel seçimlerinde en çok oy alacak belediye başkanları sıralamasında olacaktır.


Muğla'da mevcut başkan Osman GÜRÜN'ün destek oranı, karşıtı olduğu kesimin oranından daha düşüktür. CHP burada adayını değiştirir ve halka iyi lanse ederse şansı yine mümkündür. Ancak mevcut başkanı Ak Parti'nin belirleyeceği aday zorlayacak gibi görülmekte, hatta Ak Parti oranı Muğla'da yükselişte olduğunu göz önünde bulundurursak kazanma ihtimalinin de yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Ak Parti ve CHP arasında kıran kırana bir seçim gözüküyor.


İSTANBUL'UN CHP'Lİ BAŞKANLARININ DURUMU NE?

 

TÜRKİYE GENELİ CHP'NİN GÜÇLÜ OLDUĞU BAŞKANLAR...

 

EN ÇOK OYU ALAN BAŞKANLAR...

 

vatan



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,174 µs