En Sıcak Konular

Hastane personelinden örnek davranış

21 Ağustos 2008 21:40 tsi
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde hastane personeli organ bağışında bulundu.

Fakültedeki Organ ve Doku Bağış Kabul Bürosu'nda bağış formunu doldurarak kartını alan Tıp Fakültesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Soy, Bolu'da şimdiye kadar 232 kişinin organ bağışında bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Mehmet Soy, önder olabilmek amacıyla doktorların da içerisinde yer aldığı hastane personelinden yaklaşık 40 kişinin organlarını bağışladığını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Atilla Kılıç'ın da organlarını bağışladığını hatırlatan Prof. Dr. Soy, şunları söyledi: "Bolu organ bağışında nüfusa oranlandığında durumu gayet iyi. Daha da iyi olması için çalışma yapıyoruz. Hastane olarak organ bağışında yol göstermek için önder oluyoruz."

Organ bağışının eğitim durumuyla bağlantılı olduğunu aktaran Prof. Dr. Soy, "Bizim amacımız eğitim seviyesinin bağlayıcı olmaması için çalışma yapmak. Vatandaşlardan bir gün kendilerine de organ bağışı gerekebileceğini düşünerek hareket etmelerini, duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi. Başhekim Prof. Dr. Mehmet Soy, organ bağışının önündeki en büyük engelin yanlış bilgilendirme olduğuna vurgu yaptı. Hastanenin girişinde yer alan büroda her türlü bilgilendirmenin yapıldığını belirten Soy, şunları kaydetti: "Büroda gereken bilgilendirmeler yapılıyor. Buraya başvurup bilgi alabilirler. Büronun açılması önemli bir adım. Buradan bağışta bulunmak isteyenlerin sorularını yanıtlamaya çalışıyoruz. Web sayfasında sunumumuz var, çeşitli broşürler dağıtıyoruz. Sağlık Bakanımız bu konuyla çok ilgileniyor ve önemsiyor. 2005 yılında çıkartılan yasada büyük değişiklik yapılarak bu konunun önü açıldı."

Başhekim Prof. Dr. Soy, Türkiye'nin organ bağışında dünyanın gerisinde olduğunu ancak son yıllarda yapılan çalışmalarla bu açığın kapatılmaya çalışıldığını dile getirdi. Başhekim Prof. Dr. Mehmet Soy, organ bağışında bulunan hastane personelinin kartlarını da dağıttı.

cihan



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,051 µs