En Sıcak Konular

DİKKAT! Yarın daha da sıcak olacak...

21 Ağustos 2008 21:49 tsi
Sıcak hava dalgası bugün batı ve iç kesimlerde etkisini biraz daha artırdı. Türkiye’nin neredeyse tamamında sıcaklık değerleri 40 derece...

Sıcak hava dalgası bugün batı ve iç kesimlerde etkisini biraz daha artırdı. Türkiye’nin neredeyse tamamında sıcaklık değerleri 40 dereceye yaklaşıyor. Aşırı sıcaklar hafta sonu devam ederken, doğudaki etkisini de artıracak.

İstanbul’da bugün pazartesi gününden sonra haftanın ikinci en sıcak günü yaşanıyor. Nem oranı biraz azalsa da poyraz fazla serinlik vermediğinden hissedilen sıcaklık 38 dereceyi buluyor. Ankara bugün çok daha sıcak. İzmirliler de bu yazın en sıcak günlerini yaşıyor, özellikle kıyılarda sertleşen kuzeyli rüzgar dahi sıcak esiyor. Bursa bugün 37 dereceyi görürken, Adana’da artan sıcaklık ve hafif rüzgar nedeniyle hava çok bunaltıcı olacak. Gölgede İstanbul 35, Ankara, İzmir ve Bursa 37, Adana ise 38 derece.

 Marmara’da bugün sıcaklık yaklaşık 2 derece daha arttı. Balıkesir ve Edirne çevresinde ortalama değerinin yaklaşık 9 derece üzerine çıkıyor. Bölgede sıcaklık 40 dereceye yaklaştı, ani sıcaklık yükselişleri sağlık sorunları yaratabileceğinden dikkatli olunmalı. Bugün nem oranındaki düşüş hissedilen sıcaklığın yükselmesi önleyecek ancak sert esen poyraz bugün de fazla serinlik veremiyor. Edirne 38, Balıkesir 39, Sakarya 36 derece.

 İç Anadolu Bölgesi son iki gündür çok daha sıcak, bugün sıcaklık Ankara-Konya çevresinde 37 dereceye doğru çıkıyor. Bölgenin doğusunda sıcaklık yükselişi hafta sonu da sürecek. Bugün Konya 36, Eskişehir 35, Sivas 31 derece.

 Egeliler yazın en sıcak günlerini yaşamaya devam ediyor. Bugün de Manisa, Aydın ve Uşak çevresinde 40 dereceyi aşan sıcaklık var. Kıyılar boyunca sıcaklık 38 dereceyi fazla geçemiyor ancak havanın nemli olması ve kuzeyli rüzgarların dahi serin esmemesi havayı bunaltıcı kılıyor. Denizli 41, Muğla 39, Kütahya 37 derece.

 Akdeniz genelinde bu hafta nem oranı yüzde 60’ın altına inmiyor, Antalya merkezde dahi higrometre yüzde 70’i gösteriyor. Hava çok nemli, sıcaklık da geçtiğimiz haftalara oranla 3 derece yüksek. Güneydoğu’da 40 dereceyi aşan sıcaklık, Adıyaman’da 45 dereceyi görecek. Antalya 37, Diyarbakır 41 derece.

 Doğu Anadolu’da bugün de Erzurum, Kars ve Ardahan arasında yağmur kuvvetli yağabilir. Su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı. Van’da da bir ara yağmur bekleniyor. Bölgenin güneyinde ise hava az bulutlu, sıcaklık hafta sonu 40 dereceyi de geçecek. Erzurum 27, Van 28, Malatya 38 derece.

 Karadeniz Bölgesi’nde bugün de ilerleyen saatlerde Rize-Artvin arasında kuvvetli sağanak yağmur olacak. Bölgenin batısında bugün sıcaklık biraz daha arttı, Bolu çevresinde 34 dereceyi görecek. Kıyılarda yüksek nem nedeniyle yazın en bunaltıcı günleri yaşanıyor. Trabzon 27, Samsun 32, Bolu 34 derece.



Bu haber 564 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,897 µs