En Sıcak Konular

100 kişiyle hastaneyi bastılar

21 Ağustos 2008 22:41 tsi
Antalya´da yüksek ateş nedeniyle getirildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde "Apilestik Anemi" teşhisiyle 2 aydır tedavi edilen 12 yaşındaki Özcan Kırmızı, dün akşam hayatını kaybetti. Çocuğun ailesi bunun üzerine yakınlarıyla beraber hastaneyi bast

Hastane yönetimi, çocuğun hastaneye enfeksiyonlu geldiğini, hastane enfeksiyonunun söz konusu olmadığını açıkladı.

Demirgül İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Özcan Kırmızı, 16 Haziran tarihinde yüksek ateş şikayetiyle ailesi tarafından Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Burada yapılan müdehalenin ardından küçük çocuk, Çocuk Servisi yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Yapılan kontrollerde Özcan Kırmızı'ya, çok ender rastlanan bir hastalık olan Apilestik Anemi teşhisi konuldu.

İLİKLERİ TUTMADI

İlik nakli yapılması istenen çocuğun pazarcılık yapan babası Selahattin, annesi Nuriye, kardeşleri Nurgül ve Özlem'in ilikleri uymadı. Pediatrik Onkoloji ve Hematoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Volkan Hazar tarafından tedaviye alınan Özcan Kırmızı, 16 Haziran tarihinden bu yana yoğun bakımda kaldı. Küçük çocuğu hayata döndürebilmek için verilen çabaya rağmen Kırmızı, kan hücrelerinin kendini yenileyememesi, kemik iliğinin çalışmaması nedeniyle enfeksiyondan kurtulamadı. Küçük çocuk dün akşam saatlerinde tedavi gördüğü yoğun bakım servisinde hayatını kaybetti.

100 AKRABASI HASTANE ÖNÜNDE TOPLANDI

Ölüm haberini alan Özcan Kırmızı'nın ailesi ve yaklaşık 100 akrabası hastane önünde toplandı. Aile üyeleri, çocuklarının hastanede kaptığı enfeksiyon yüzünden öldüğünü, doktorlar ve çalışanların yoğun bakım hijyenini sağlamadıklarını öne sürdü. Çocuklarının kobay olarak kullanıldığını söyleyen aile üyeleri, hastane görevlileriyle kavga edip güvenlik görevlilerini darp etti. Bunun üzerine çağırılan yaklaşık 200 kişilik çevik kuvvet ekibi, hastanede sabaha kadar nöbet tuttu. Sabah saatlerinde ise Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı 30 polis güvenliği sağlamaya çalıştı.

TABUTA SARILIP AĞLADI

Oğlunun hastane enfeksiyonundan öldüğünü ileri süren Selahattin Kırmızı, Özcan Kırmızı'nın tabuta konulmuş cesedini hastane morgundan aldı. Baba Selahattin, "Oğlum, Özcanım beni duyuyor musun, sesim geliyor mu sana" diyerek tabuta sarılıp ağladı. Anne Nuriye Kırmızı ise Kürtçe ve Türkce ağıt yaktı. Özcan Kırmızı'nın cenazesi daha sonra Uncalı Şehir Mezarlığı'nda kılınan namazın ardından toprağa verildi.

BAŞHEKİM: KUSUR YOK

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi İbrahim Demir, "Özcan henüz 12 yaşında bir fidan. Buraya yüksek ateş şikayetiyle geldi ve burada hastalığının Apilestik Anemi olduğu belirlendi. Doktorlarımız çok yoğun bir biçimde onu kurtarmaya çalıştı. Kullanılmayan antibiyotik veya ilaç kalmadı. Hastanede enfeksiyon kapması söz konusu bile değil, çünkü çocuğun ateşlenmesini sağlayan şey zaten enfeksiyondur. Bu nedenle enfeksiyonla gelen hastamızı kurtarmak için çırpındık, ama malesef kurtaramadık" diye konuştu.

hurriyet



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,982 µs