En Sıcak Konular

İspanya'da 3 günlük yas

21 Ağustos 2008 23:30 tsi
İspanya'nın başkenti Madrid'de meydana gelen uçak kazasında hayatını kaybedenler için ülke genelinde 3 günlük yas ilan edildi.

Madrid Havaalanı'nda meydana gelen uçak kazasında ölen 153 kişinin yakınları, İspanya'nın ve Avrupa'nın çeşitli yerlerinden Madrid'e geldi. Yakınlarının akıbetini bilmeyen yüzlerce kişi, İspanya devleti tarafından kazanın olduğu havaalanı yakınlarındaki Oditoryum Oteli'ne yerleştirildi.

Burada sağlık görevlilerinin 24 saat gözetimi altında tutulan kazazede yakınları, ceset teşhisi için gruplar halinde otobüslerle Ifermo adı verilen morga getirilmeye devam ediliyor.

Kazada 2 erkek kardeşi ölen Jurena adlı İspanyol kız, "Kazada 2 küçük erkek kardeşim öldü. Çok üzgünüm. Öldüklerini ve bir şeyi değiştiremeyeceğimi biliyorum. Ama içimde onları göreceğime dair bir ümit var. Bir anlığına hayatta olabileceklerini, kurtulanlar arasında olduklarını sanmıştım. Kaza haberini duyduğum anda, kardeşlerimin o uçakta olduğunu hissettim" dedi. Psikologdan yardım aldığını ve ayakta durmakta güçlük çektiğini ifade eden Jurena, İspanyol yetkililerin kendilerini yeterince bilgilendirmemesinden de yakındı. Jurena, "Yetkililer kazazede yakınlarına bile bilgi vermiyor. Olayla ilgili ne öğrendiysem medyadan öğrendim. Buradaki yetkililerden hiçbir bilgi alamadım" diye konuştu.

Kızılhaç sağlık görevlisi Miguel Angel Rodriguezise, "Şu anda otelde kaç kişi olduğunu söylememiz çok zor, çünkü hala insanlar gelmeye devam ediyor. Gruplar halinde morgu ziyaret edip, ceset teşhisinde bulunuyorlar. Tahmin edebileceğimiz gibi bu çok zor bir durum. Durum kazazede yakınları için son derece karışık, psikolojileri son derece altüst olmuş durumda. Burada ölenler ya birinin oğlu ya babası ya da annesi. Felaketten sonraki ilk 24 saatte net bilgi almak zor. Morgu kendi gözlerimle gördüm, onlarca insanın ölmesi korkunç bir şey. Cesetlerin teşhisi her ne kadar zor olsa da, polis bu konudaki çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Bir başka kazazede yakını Marco Moradiaz, "Çok üzgünüm, hiçbir şey bilmiyorum, konuşmak istemiyorum" şeklinde konuştu.

aa



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,403 µs