En Sıcak Konular

Türk yolcudan haber yok

21 Ağustos 2008 23:31 tsi
İspanya'nın başkenti Madrid'de meydana gelen, 153 kişinin öldüğü uçak kazasında Türk yolcu Mustafa Erdil'in yaralananlar arasında olmadığı ortaya çıktı.

Madrid'deki hastanelerde bulunan 19 yaralının listesi açıklanırken, Mustafa Erdil'in adına rastlanmadı. Ölenlerin cesetleri Madrid'deki fuar alanında bir hangara konulurken, bazı cesetlerin yanmış olması nedeniyle kimlik tespiti için DNA testi yapılacağı belirtildi. İspanyol yetkilileri, kimliklerin tespitinin 2-3 gün alabileceğini söylüyor.

Bu arada Mustafa Erdil'in oğlunun bugün vize alarak Madrid'e geleceği ve kimlik tespiti için fuar alanına götürüleceği öğrenildi.

Spanair havayolları, kazada ölenlerin ailelerini Madrid'de bir otelde ağırlıyor ve burada psikolojik destek sunuyor.

Öte yandan Erdil'in (52) yakınlarının endişeli bekleyişi sürüyor. Erdil'in gemi bakmak için günübirlik yurtdışına çıktığını ve perşembe (bugün) döneceğini belirten yakınları, Erdil'den haber alamadıklarını dile getiriyor.

İzmir'in Aliağa ilçesinde gemi söküm tesisi bulunan işadamı Mustafa Erdil'in Aliağa'daki evinde yakınlarının tedirgin bekleyişi sürüyor. Uçak kazasının duyulmasının ardından, işadamının İspanya'da bulunduğunu bilen yakınları, Erdil'in Aliağa'daki evine akın etti. Erdil'in kardeşi Hayri Erdil, işadamının dün sabah 06.00 uçağıyla günübirlik bir iş toplantısı için İspanya'ya gittiğini, aynı gün 13.00 uçağıyla dönüş yapmayı planladığını ancak uçağının 1.5 saat rötar yaptığını aktardı. Kardeşiyle havalimanında telefonla görüştüğünü açıklayan Hayri Erdil, ''Kendisinin düşen uçaktaki yolcular arasında bulunduğunu öğrendik. Şu ana kadar açıklanan 25 yaralı arasında ismi yer almıyor. Biz de bekleyiş içindeyiz'' dedi.

Erdil'in arkadaşı ve Aliağa Gemi Söküm Sanayicileri Derneği Sekreteri Nevzat Sarıaslan da, Mustafa Erdil'in iş görüşmesi için İspanya'ya gittiğini, uçağın düşmesinden sonra kendisinden haber alamadıklarını aktardı. Erdil'in düşen uçaktan bilet aldığını ancak ölen ya da yaralanan isimler arasında görülmediğini ifade eden Sarıaslan, İspanya'dan umut veren bir haber beklediklerini kaydetti. Sarıaslan, Erdil'in oğlu Galip Erdil'in İspanya'ya gitmek üzere İstanbul'a hareket ettiğini söyledi. Sarıaslan, "Tüm yakınları evlerinde bir araya geldi. Herkes umutla güzel bir haber almayı bekliyor, bunun için dua ediyor'' diye konuştu.

Mustafa Erdil evli ve 3 çocuk babası. Erdil, 1984 yılından bu yana kendisinin kurduğu Dörtel Gemi Söküm Limited Şirketi'yle gemi söküm sektöründe faaliyet gösteriyor.

samanyoluhaber



Bu haber 500 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,304 µs