En Sıcak Konular

Ergenekon iddianamesi, yayınevi cinayeti dosyasında!

22 Ağustos 2008 10:16 tsi
Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde biri Alman 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili davanın 10. duruşmasında savcı, Ergenekon iddianamesinin yayınevi cinayeti dosyasına dahil edilmesini istedi.

Savcının bu isteğini görüşen mahkeme heyeti, talebi kabul ederek iddianamenin dosyaya eklenmesini kararlaştırdı.

Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hazır bulunan sanıklar, davayla ilgili hazırlanan ek iddianameye ilişkin savunma yaptı. Tutuklu sanıklar Emre Günaydın (19), Salih Gürler (20), Abuzer Yıldırım (19), Cuma Özdemir (20) ve Hamit Çeker (19), geçen duruşmada talep ettikleri ek savunmayı yaptılar. Hamit Çeker savunmasını yazılı bir şekilde verirken, diğer sanıklar sözlü savunma yaptı. Sanıklar ek iddianamede yer alan yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını işlemediklerini beyan etti. Sanıklardan Hamit Çeker, yazılı savunmasında diğer sanıklar da sözlü savunmalarında yağma ve diğer suçlamaları kabul etmedi.

Hakim, Emre Günaydın'a Levent Ersöz'ü sordu

Mahkeme heyeti başkanı Eray Gürtekin, sanık Emre Günaydın'ı savunmasının ardından kürsüye çağırdı. Gürtekin, dava dosyasından çıkardığı bir kağıdı Günaydın'a göstererek, "Bu kâğıtta yazılı olanların, hastanede tedavi gördüğün dönemde senin tarafından yazıldığı söyleniyor. Bunu sen mi yazdın? Levent Ersöz (Ergenekon soruşturması kapsamında aranan emekli tuğgeneral) ve Levent Temiz'i tanıyor musun?'' diye sordu. Günaydın, iki ismi tanımadığını, kâğıtta yazılı olanların da kendisine ait olup olmadığını hatırlamadığını savundu. Mahkeme başkanı, Oral Çelik'in yeğeni Taner Çelik'i tanıyıp tanımadığını sordu. Emre Günaydın, Taner Çelik'i de tanımadığını söyledi.

Olay yeri görüntülerini izlemek istemediler

Olay yerinde çekilen görüntülerin duruşmada izletilmesi sırasında Cumhuriyet Savcısı Ömer Tetik, Ergenekon iddianamesinin onaylı bir örneğinin yayınevi cinayeti davası dosyasına konulmasını talep etti. Müdahil avukatlarından Erdal Doğan da sadece iddianamenin yeterli olmayacağını söyleyerek bütün ekleriyle birlikte dava dosyasına eklenmesini istedi. Mahkeme heyeti verilen arada savcının talebini uygun bulduğunu açıkladı. Avukat Doğan'ın talebinin ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca değerlendirilmesine karar verdi. Duruşma, 12 Eylül 2008 tarihine ertelendi. Sanıklar, yüzlerini dönüp olay yeri görüntülerine bakmayınca mahkeme başkanı, "Görüntüleri sizler için izliyoruz, bakın." diye ikazda bulundu. Sanıklardan Abuzer Yıldırım, midesinin bulandığını belirterek, görüntüleri seyretmedi.

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel boğazları kesilerek öldürülmüş, polis, zanlılardan Salih Gürler (20), Cuma Özdemir (20), Hamit Çeker (19) ve Abuzer Yıldırım'ı (19) olay yerinde yakalamıştı. Olaydan sonra üçüncü katın penceresinden kaçmak isterken düşerek yaralanan Emre Günaydın, kaldırıldığı İÜ Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmış, tedavisinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
 
zaman



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,679 µs