En Sıcak Konular

Kredi alacaklar bu haberi okusun!

22 Ağustos 2008 11:40 tsi
Kredi alacaklar bu haberi okusun! Bankalar arasında yaşanan rekabet nedeniyle son dönemde kredi faiz oranları, enflasyonun da altına düştü. Elindeki parası ev ya da araba almaya yetmeyenler, nasıl bir yol izlemeli? İşte böyle...

Bankaların son dönemde çıkardığı düşük faiz oranlı bireysel kredilerde, “komisyon” ve “masraf” adı altında yapılan kesintiler, yüksek faizli krediye yakın ödeme gerektiriyor.

Bankalar tüketicilerin ihtiyaçlarına göre her geçen gün yeni bireysel kredi çeşitleri sunuyor.

Bankalar arasındaki rekabet ise son dönemde enflasyonun da altında faiz oranına sahip kredilerin gündeme gelmesine neden oldu.

Ancak, söz konusu düşük faiz oranlarına sahip krediler alınırken, tüketicilerin “komisyon” ve “masraf” adı altında yapılan kesintilere dikkat etmesi gerekiyor.

Bankalar düşük faiz oranının neden olduğu gelir kaybını, krediyi verirken gerçekleştirdikleri kesintileri artırarak telafi etme yoluna gidiyor.

Komisyon birkaç kat artıyor

Örneğin, bir bankanın verdiği bireysel ihtiyaç kredisi kapsamında alınacak 5 bin YTL'lik bir kredide yüzde 1,69 oranındaki faiz tercih edilirse, ödenecek komisyon, dosya ve sigorta masrafları 200 YTL civarında oluyor.
Ancak, aynı kredinin 0,53'lük faiz oranıyla alınması halinde, söz konusu komisyon ve masraflar, 500 YTL'yi buluyor. Böylece toplamda geri ödenen miktar, yüksek faizli seçenekle aynı seviyeye gelmiş oluyor.

Bir diğer banka ise “İndirimli İhtiyaç Kredisi” adıyla sunduğu kredide, 12 ay vadede yüzde 1,71 oranında faize yüzde 1 komisyon kesintisi yaparken, yüzde 1,17 oranındaki faizde ise kesintiyi yüzde 5'e çıkarıyor.

Bankadan 12 ay vadeyle 5 bin YTL'lik kredi alınması halinde, yüzde 1,71 faiz oranında yaklaşık 230 YTL, 1,17 faiz oranında ise yaklaşık 460 YTL kesinti gerçekleştiriliyor.
 



Bu haber 272 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,783 µs