reklam değerini artırmış! | " /> reklam değerini artırmış! | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon ATO'nun reklam değerini artırmış!

22 Ağustos 2008 10:22 tsi
Ergenekon ATO'nun reklam değerini artırmış! Sinan Aygün, Ergenekon'un ATO'ya katkısını araştırdı. ATO Başkanı, bakın bu haberlerle kaç milyar dolarlık reklam yapmış!

Tartışma yaratan raporlara imza atan Sinan Aygün, bu kez Ergenekon’un katkısını araştırdı. Araştırmaya göre hem ATO’nun hem de Aygün’ün reklam değeri bir ayda yüzde 253 arttı


HER pazar yayınladığı raporlarla tartışma yaratan ATO Başkanı Sinan Aygün, sınır tanımıyor. Aygün bu kez de Ergenekon soruşturmasının hem kendisine hem de ATO’ya reklam açısından katkısını araştırdı. ‘Reklamın iyisi kötüsü olmaz’ dedirten araştırmaya göre Ergenekon soruşturması, Sinan Aygün’ün reklam değerini bir ayda yüzde 253 artırdı.

4 bin 743 kez haber

Ergenekon soruşturması kapsamında Temmuz ayı başında gözaltına alındıktan 2 hafta sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün’ün her ay bir medya araştırma kuruluşuna düzenli olarak hazırlattığı ‘medya analiz’ raporunda, Aygün’ün temmuz ayında görsel basında 4 bin 743 haberle yer aldığı belirlendi. Aygün’le ilgili yazılı basında çıkan haberlerin toplamı ise bin 697 oldu. Temmuz ayında ATO ise renkli camda 2 bin 987 haberle yer bulurken, gazete sütunlarında da bin 496 haberle boy gösterdi.

Haziran ayında Aygün ve ATO haberleri yazılı ve görsel basında toplam bin 214 kez yer buldu. Bu haberlerin 485’i Aygün, 729’u ise ATO hakkında yapıldı. Aygün hakkında yapılan 485 haberin 426’sı yazılı, 59’u görsel basında yer alırken, ATO hakkında yapılan 729 haberin 605’i görsel, 124’ü ise yazılı basında yer buldu. Bu veriler ışığında yapılan hesaplamaya göre yazılı ve görsel basında yer alan Sinan Aygün ve ATO haberlerinin reklam değeri de hesaplandı.

Temmuzda zirve yaptı

RAPORA göre, temmuz ayında ATO Başkanı Sinan Aygün ile ATO hakkında yazılı ve görsel basında yer alan haberlerin toplam reklam eşdeğeri 5 milyar 816 milyon dolar oldu. Aygün’ün Ergenekon soruşturmasına henüz dahil olmadığı haziran ayında ATO ile beraber yazılı ve görsel basında yer alan haberlerin toplam reklam eşdeğeri ise 1 milyar 648 milyon dolarda kaldı. Böylece Temmuz ayında bir önceki aya göre görsel ve yazılı basında yer alan Sinan Aygün ve ATO haberlerinin reklam eşdeğerinde yüzde 253 oranında bir artış oldu.


Rapor yayınlamaya 6 yıl önce başladı


Sİnan Aygün, altı yıl önce, ekonomi alanında gündemdeki konularla ilgili araştırma yapma dönemi başlatmıştı. Bu kapsamda her hafta pazar günü bir rapor açıklayan Aygün, raporlara gözaltında olduğu süre içinde ara vermişti. Aygün en son 28 Haziran’da ‘Kapısına Kilit Vuran İşyerleri’ ile ilgili bir araştırmayı yayınlamıştı. Aygün bu raporda kapanan işyerlerinin 25 kat arttığını söyledi.

 

Star



Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,979 µs